Partidul Social Democrat a blocat sistemul electronic pentru referendumul din octombrie, un semnal mare de alarma intrucat, fara acesta, se poate frauda foarte usor. Este cu atat mai ciudat faptul ca, pentru acest referendum, Romania va avea un numar RECORD de sectii de vot in afara tarii – 377 la numar. Unele dintre acestea sunt in localitati cel putin ciudate.

Din pacate, amplasarea urnelor de vot in localitati izolate, cu putine mii de cetateni si unde nu se aflau si in trecut favorizeaza furtul voturilor. Reamintim faptul ca Liviu Dragnea, liderul PSD si seful Camerei Deputatilor, are deja o condamnare definitiva pentru fraudarea votului, fiind deci “expert” in aceasta practica ilegala.

WALL-STREET.ro a consultat lista sectiilor de vot amplasate in localitati ciudate, descoperind cateva:

Germania, Trossingen – Trossingen este o localitate cu circa 15.000 de suflete, in Germania, nefiind sub nicio forma una populata de multi romani.

Copiapo, Chile – o locatie suplimentara, pe langa cea de la Ambasada Romaniei din capitala Chile.

Citeste si:
PSD contesta la CCR doua legi asumate de Guvernul Orban
PSD contesta la Curtea...

Austria, Klagenfurt – populatie sub 100.000 de oameni, o destinatie nu tocmai faimoasa pentru romani.

Republica Ceha, Brno – pe langa Praga, Romania a deschis un nou centru de vot si in orasul Brno, din Cehia.

Cipru, Limasol – 100.000 de locuitori, localitate unde se poate vota, pe langa capitala Nicosia.

Franta, Saint Herblain – o alta destinatie nu tocmai faimoasa printre romani, cu o populatie de sub 50.000 de locuitori.

Citeste si:
Aerlive.ro, platforma care masoara calitatea aerului din Bucuresti
S-a lansat aerlive.ro:...

In Italia sunt disponibile PESTE 50 de sectii de votare, un record pentru Romania. In Spania sunt disponibile aproape 50 de sectii de votare.

Solotvyno, Ucraina, este poate una dintre cele mai ciudate (si de urmarit) puncte unde romanii pot alege. Localitatea avea in 2016 SUB 10.000 de suflete.

Subliniem ca referendumul este sustinut de Partidul Social Democrat, desi Viorica Vasilica Dancila a mintit chiar in Parlamentul European, spunand ca partidul sau NU il va promova. De asemenea, afisele stradale incalca multiple legi, printre care si Art. 79 alin. (7) din Legea nr. 208/2015: ”Sunt interzise afisele electorale care combina culorile intr-o succesiune care reproduce drapelul Romaniei sau al altui stat”.

Totodata flyerele impartite pe strada, cele lipite (multe ilegal) in spatii publice sau private, nu fac referire la scopul referendumului, amintind insa de "furtul" copiilor de catre "doi barbati" daca nu votezi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PSD vrea dublarea alocatiilor pentru copii