Marian Munteanu, fostul lider al studentilor in 1990 si retras de PNL din cursa pentru Primaria Bucuresti in 2016 dupa ce societatea civila a dezvaluit simpatiile sale legionaroide, a fost invitat de Antena 3 luni seara in prime-time, unde a dezvoltat teza independentei fata de UE, plecand de la tema referendumului, noteaza G4Media.

”Romania e un stat suveran. Aceste chestiuni tin de dreptul suveran al poporului roman. Decizia care se va lua la finalul acestei saptamani este o declaratie de independenta. Dincolo de conotatiile sale culturale, religioase, politice, pentru ca referendumul este dincolo de orice entitate care se asociaza sau se implica in aceasta dezbatere, si chiar dincolo de culte religioase, este vorba de natiunea romana si de poporul roman Care este pentru prima data in istoria sa pe punctul de a se pronunta, printr-un referendum efectiv democratic, cu privire la o institutie fundamentala a civilizatiei. Deci aceasta este miza”, a spus Munteanu.

Vezi si: Urmeaza ROEXIT? Daniel Dragomir, condamnat in prima instanta si anchetat in dosarul Black Cube, vrea iesirea din UE

De altfel, Marian Munteanu este un apropiat al Coalitiei pentru Familie si al presedintelui acesteia, Mihai Gheorghiu. Munteanu a militat permanent pentru referendumul pentru familie si pentru valorile promovate de CpF

In aceeasi emisiune la Antena 3, Liviu Dragnea a spus prin telefon ca nu vrea sa stea ”ghiocel” in fata UE, asta dupa ce Frans Timmermans a avut un discurs critic la adresa situatiei din Romania, facand referire la modificarea legilor justitiei, la actiunea jandarmilor din 10 august si la referendumul pe tema familiei traditionale.

Citeste si:
Reguli pentru returnarea unei comenzi sau a unui produs
Regulile Uniunii Europene:...

Marian Munteanu, fost lider al studentilor in 1990, a fost promovat in politica de Virgil Magureanu, primul sef al SRI de dupa Revolutie. Ulterior, Munteanu a fondat diferite miscari civice, el fiind acuzat de organizatii credibile ale societatii civile ca are simpatii fasciste si legionaroide.

”A avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata. Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constitutionale. Doar cu aceste motive in minte, si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societate romaneasca cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu. Atragem atentia ca prin insistarea cu aceasta candidatura, Romania risca sa intre intr-o spirala izolationista ce poate avea consecinte foarte grave pentru Democratia romaneasca”, scriau intr-un comunicat de presa din 2016 urmatoarele ONG-uri: Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academica din Romania, Centrul FILIA, Romani Criss, Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”, ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, ActiveWatch, Centrul de Studii in Idei Politice (CeSIP), Societatea de Analize Feministe AnA (sursa).

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Romania, cea mai mare rata a mortalitatii din cauze tratabile in UE