Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, spune ca exista multe semne de intrebare legate de noua forma a legii offshore, retrimisa la comisii in Camera Deputatilor. Amendamentele aduse in ultimul moment au creat „un sentiment de incertitudine”, mai spune el.

„Am fost luati pe nepregatite cu o serie de modificari care au fost prezentate la comisie in ultimul moment. Aceste modificari succesive care s-au facut la proiectul de lege au indus colegilor mei un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor. Aceste amendamente nu au fost insotite de niciun fel de nota explicativa privind efectele si consecintele financiar-bugetare pe care le produc”, a spus el, noteaza Digi24.

„Colegii mei vor sa voteze in cunostinta de cauza un proiect care sa reprezinte o solutie echilibrata, care sa aiba in vedere in primul rand interesele statului roman si care in acelasi timp sa tina cont si de interesul investitorilor de a-si putea recupera investitiile si de a face profit. Solutia trebuie sa fie echilibrata. Acest proiect trebuie votat astfel incat Romania sa nu devina dependenta pe viitor de gazele de import. Avem o resursa naturala pe care putem sa o folosim, care sa asigure independenta energetica a Romaniei”, a adaugat Tariceanu.

„Din partea Guvernului asteptam aceste evaluari care sa permita tuturor membrilor comisiei, in cunostinta de cauza, sa adopte o anumita pozitie.

Am avut proiectul de lege la Senat, unde a trecut intr-o anumita forma, pentru a doua oara, la Camera, este modificat puternic si am fi putut sa fim pusi la curent daca exista astfel de intentii, ca sa le dezbatem si la Senat”, a mai spus seful ALDE.

Legea offshore a fost retrimisa la comisii. Decizia a fost luata in urma neintelegerilor aparute intre alesii PSD, ALDE si UDMR.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri