Procesul de votare la referendumul pentru revizuirea Constitutiei a inceput in majoritatea sectiilor de vot; sunt cateva exceptii inregistrate in sectorul 3 al Capitalei si intr-o localitate din Teleorman, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, potrivit Agerpres.

"In majoritatea sectiilor de vot procesul de votare deja a inceput. Din informatiile primite pana in prezent sunt cateva exceptii din cauza faptului ca presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare nu au preluat materialele necesare votarii sau nu s-au prezentat la sectia de vot. Astfel de situatii au fost inregistrate in sectorul 3 al Capitalei. La o sectie dintr-o localitate din Teleorman urmeaza sa fie desemnat un alt presedinte de sectie, dupa ce presedintele initial a anuntat ca a avut un deces in familie", a precizat Dajbog.

Potrivit acesteia, pe perioada campaniei pentru referendum s-au desfasurat 13 manifestari electorale. "In timpul campaniei si in ziua de dinaintea referendumului au fost inregistrate 48 de incidente electorale, majoritatea avand legatura cu amplasarea ilegala a unor bannere, afisarea mijloacelor de propaganda in alte locuri decat cele prevazute de lege sau distrugerea afiselor electorale. Valoarea totala a amenzilor aplicate se ridica la 3.500 de lei", a spus Monica Dajbog.

Ea a afirmat ca ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat structurilor MAI "atentie maxima in aceste zile, astfel incat referendumul sa decurga fara probleme din punct de vedere al ordinii publice, iar semnalarile de incalcare a legii sa fie rezolvate cu operativitate si profesionalism".

Purtatorul de cuvant al MAI a subliniat ca, pe parcursul celor doua zile de referendum, de la nivelul ministerului se va acorda sprijin de specialitate structurilor mobilizate in tara si se va monitoriza situatia din teren. "Specialistii din minister sunt in contact permanent cu comandamentele operationale activate in fiecare judet si la nivelul municipiul Bucuresti", a precizat ea.

Potrivit Monicai Dajbog, din punct de vedere al bunei organizari si desfasurari a referendumului, atributiile principale revin Biroului Electoral Central, oficiilor electorale si birourilor electorale de circumscriptie, precum si presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare. "Structurile Ministerului Afacerilor Interne nu au atributii in ceea ce priveste desfasurarea procesului de vot, ci doar cu privire la asigurarea ordinii publice, paza sectiilor de vot si rezolvarea sesizarilor referitoare la savarsirea de contraventii si infractiuni", a precizat Dajbog.

Ea a reamintit ca, sambata si duminica, pentru desfasurarea referendumului in conditii de siguranta vor fi mobilizati in medie, zilnic, 38.000 de angajati ai MAI, in majoritate politisti, pompieri si jandarmi, care se adauga dispozitivului de 12.000 de efective care actioneaza in mod curent la nivel national.

Totodata, purtatorul de cuvant al MAI a mentionat ca serviciile pentru evidenta persoanelor vor lucra cu publicul atat sambata, cat si duminica, intre orele 7:00 si 21:00.

"Astfel, cetatenii care nu au carte de identitate valabila, dar doresc sa participe la referendum pot sa isi obtina documentul in aceste zile. Pot participa la referendum persoanele care au implinit varsta de 18 ani, inclusiv cele care implinesc aceasta varsta in ziua in care merg la vot. Precizez ca in zilele referendumului implinesc 18 ani 1.255 de tineri", a declarat Dajbog.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri