Niciun alegator nu s-a prezentat la vot pana sambata seara, la inchiderea procesului electoral, la o sectie din sectorul 3, potrivit datelor furnizate duminica de Biroul Electoral Central, informeaza Agerpres.

In Municipiul Bucuresti la finalul primei zile de vot, la una dintre sectiile de votare din incinta Colegiului National "Matei Basarab", din sectorul 3, nu s-a prezentat niciun alegator. Tot in sectorul 3, trei sectii de votare au avut un singur alegator.

O prezenta mai numeroasa s-a inregistrat la o sectie din sectorul 1, unde prezenta a fost de 17,59%.

La nivelul tarii, in localitati din judetele Alba, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mures, Vaslui, Valcea nu s-a prezenta la urne niciun alegator. O prezenta masiva s-a inregistrat la Manastirea Sihastria din judetul Neamt - 269,46% si la Baile Felix din judetul Bihor 106,61%. O prezenta peste media nationala s-a inregistrat la o sectie din judetul Giurgiu - 83%, si la sectia din Calimanesti, judetul Valcea - 78%.

O prezenta scazuta la vot in diaspora, s-a inregistrat in Uruguay, la sectia organizata la Montevideo, Brazilia sectia din Brasilia, Chile (Santiago de Chile), Senegal (Dakar), Turkmenistan (Ashgabat), unde nu s-a prezentat niciun alegator la vot.

Citeste si:
BEC prezenta la urne:Pana la ora 10:00 au votat 0,97% dintre alegatori
BEC - prezenta la urne: Pana...

La polul opus se situeaza Marea Britanie cu sectia din Londra unde au fost 2.340 de alegatori. In Austria, la Salzburg au fost 1.116 votanti, iar in Irlanda la Dublin - 1.000 de cetateni au votat.

Romanii sunt chemati sa raspunda cu 'Da' sau 'Nu' la intrebarea: "Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?".

Biroul Electoral Central va transmite datele referitoare la prezenta la vot la ora 11:30 pentru ora 10:00; la 14:30 - pentru ora 13,00; la 17:30 - pentru ora 16:00; la 20:30 - pentru ora 19:00 si la 22:30 - pentru ora 21:00.

Procesul electoral s-a desfasurat sambata intre 7:00 si 21:00 si a fost reluat duminica, cand sectiile de votare se vor inchide la ora 21:00.

Citeste si:
Primaria S3 investeste mai multi bani in proiectul Laminor Plaza
Primaria Sectorului 3...

Sursa foto: Shutterstock / Augustin Lazaroiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Referendumul pentru familie a esuat! Ce spun liderii politici?