Coalitia pentru Familie acuza maniera "superficiala si neprofesionista" in care a fost organizat referendumul pentru modificarea Constitutiei si afirma ca "boicotul realizat la nivelul intregii tari de catre PSD" dovedeste falsitatea afirmatiilor ca acesta ar fi fost unul al social-democratilor si al lui Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Pentru toti cei care au afirmat in mod fals, intr-o campanie de dezinformare fara precedent de la Revolutia din 1989, ca acest referendum este al Partidului Social Democrat si al liderului sau, Liviu Dragnea, devine acum evidenta, prin boicotul realizat la nivelul intregii tari de catre PSD, falsitatea acestor afirmatii. Acesta este dovedit si prin maniera superficiala si neprofesionista in care referendumul a fost organizat, astfel incat nici macar date elementare privitoare la obiectul referendumului nu au fost comunicate publicului romanesc", se mentioneaza intr-un comunicat al Comitetului de Initiativa pentru promovarea propunerii legislative a cetatenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constitutia Romaniei, transmis duminica AGERPRES.

Potrivit Coalitiei pentru Familie, este vorba despre un "boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat in Parlament legea de revizuire a Constitutiei Romaniei".

"Trebuie sa intelegem ca ne aflam in situatia in care toate indemnurile la vot ale bisericilor si cultelor crestine din Romania sunt boicotate de partidele politice, in ciuda declaratiilor oficiale ale liderilor politici ai acestora. Campania masiva de dezinformare a intregului corp electoral roman este dusa si astazi, prin vectori politici, administrativi si mediatici, aflati sub influenta partidelor politice. Atragem atentia partidelor politice ca cetatenii romani sunt primii care au inteles acest boicot politic, transmitandu-ne efectele sale din fiecare judet din tara, fiind evidenta pentru toata lumea falsitatea declaratiilor publice ale liderilor in raport cu modul in care partidele au actionat in realitate. Facem un ultim apel sa inceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul intregii tari, pentru ca el este indreptat direct si in primul rand impotriva crestinilor din Romania", se mai arata in comunicat.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), pana la ora 13,00, la referendumul pentru redefinirea familiei au votat 11,67% dintre alegatori.

Citeste si:
Ce bunuri a gasit Vela cumparate pentru protectia demnitarilor PSD
Ministrul Vela a gasit 4...

Sursa foto: Shutterstock / nullplus

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Referendumul pentru familie a esuat! Ce spun liderii politici?