Esecul rasunator al referendumului a starnit o degringolada de nedescris in randul initiatorilor si sustinatorilor care, in fata rezultatului pro Uniunea Europeana, dau pasi in spate neasumandu-si absolut nimic.

Daca pierzatorii sunt clari (in frunte cu PSD, BOR si PNL), castigatorii de asemenea (USR, asumandu-se curajos si implicandu-se inclusiv in monitorizare), acum organizatorii fug care incotro, ciocnindu-se in declaratii contradictorii, mincinoase sau pur si simplu amuzante.

Astfel, Dragnea, fervent sustinator inainte de referendum, a disparut. Nu este o surpriza, intrucat este atitudinea pe care a avut-o de fiecare data cand el sau partidul pe care il conduce a gresit – deseori greseli majore, in fata intregii tari, sa ne amintim “tacerea rasunatoare” dupa atacul impotriva populatiei din 10-11 august 2018.

Catalin Radulescu, cunoscut si ca “deputatul mitraliera”, unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai lui Dragnea si un radical, se declara suparat pe…poporul roman. Practic, el spune ca poporul roman (!!) este de vina ca nu asculta de ordinele lor si ale BOR.

Codrin Stefanescu da vina pe Iohannis. Bineinteles. Pentru ca Iohannis nu ar fi iesit, public, sa sustina referendumul. De asemena, mintind ca de obicei fara sa clipeasca, tipic PSD, Codrin spune ca oricum nu a fost o initativa sustinuta politic.

Calin Tariceanu, alt sustinator (dar mai discret) al referendumului, spune ca nu ALDE s-a ocupat de organizare, spalandu-se si el pe maini.

Ludovic Orban, aflat in fata unei NOI decizii dezastruoase pentru PNL, spune ca a lasat fiecarui membru libertatea de a alege, desi si PNL a votat in Senat pentru referendum. Doar USR, din toate partidele politice, s-a opus clar.

Coalitia pentru Familie a rabufnit, nervos, pentru faptul ca nu a fost sustinuta cum se asteptau de partidele politice. Practic, ei ar fi dorit, probabil, pe langa campanii TV platite de PSD, pe langa iesirile publice ale PSD si PNL, eventual sa se fure mai mult. CpF spune ca la mijloc este o conspiratie a tuturor partidelor.

Biserica Ortodoxa Romana si-a aratat limitarile si spune ca oricum nu ea a initiat referendumul. Vina este a partidelor politice.

Esec, deci, de proportii pentru toti cei care au sustinut aruncarea pe fereastra a circa 40 milioane de euro pentru “referendumul urii”, cum a fost numit de colegii de la Adevarul.

“Cartoful fierbinte” va sari, cel mai probabil, intre PSD-ALDE-PNL-BOR-CpF pana se va fi stins. Si cand va deveni rece si atentia publica se va indrepta, asa cum este normal, asupra procesului lui Dragnea, incercarile disperate ale PSD de a distruge tot ce a mai ramas din Justitie, sau asupra gasirii vinovatilor pentru atacul din 10 august asupra poporului roman, abia atunci va iesi la suprafata si Dragnea.

Probabil cu o noua fumigena. Statul paralelipipedico-perpendicular a facut astfel incat 10 asasini platiti sa il fugareasca pe Insula Belina unde s-a refugiat de ceea ce semana izbitor de mult cu un Dan Barna Predator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri