Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale, a declarat, sambata, referindu-se la avionul rusesc interceptat, joi, in apropierea spatiului aerian romanesc, ca nu este cazul de ingrijorare, precizand, insa, ca astfel de evenimente nu sunt izolate si testeaza viteza de reactie Fortelor NATO.

"Din pacate (astfel de situatii n.r.) nu sunt extrem de rare, dar eu nu cred ca este cazul sa discutam despre ingrijorare. Sunt (...) actiuni ale Fortelor Armate Ruse in spatiul Marii Negre, sunt modalitati in care, pana la urma, se testeaza viteza de reactie a militarilor nostri, a Fortelor Aeriene Romane si a Fortelor NATO pana la urma, dar suntem aici, suntem pregatiti, suntem tara membra a Aliantei Nord Altantice si ne indeplinim misiunea asumata fara niciun fel de problema", a spus Mihai Fifor, intr-o interventie telefonica la Antena 3, citat de Agerpres.

El a precizat ca interceptarea avionului rusesc s-a produs joi.

"Nu a avut loc astazi aceasta interceptare, de fapt este o misiune de politie aeriana de pe Mihail Kogalniceanu si joi, dupa ora pranzului, de indata ce aeronava rusa a fost detectata, doua aeronave ale Fortelor Aeriene Romane au decolat pentru misiune de politie aeriana, ulterior s-au ridicat si doua aeronave ale partenerilor nostri, ale Fortelor Aeriene Regale Canadiene. A fost o misiune pur si simplu de politie aeriana in spatiul romanesc, in spatiul NATO, astfel incat sa poata fi vizualizata aeronava rusa care nu a intrat niciun moment in spatiul aerian romanesc sau in spatiul aerian NATO, dar aceasta este procedura si de obicei asa se executa aceste misiuni. (...) Nu sunt lucruri din pacate foarte rare, ele se intampla, sunt misiuni pe care atat Fortele Aeriene Romane, cat si fortele care ne sunt partenere - fie ca au fost britanicii, fie ca acum sunt colegii nostri canadieni - sunt misiuni pe care le executam", a afirmat Mihai Fifor.

Intrebat daca dupa cazul avionului rusesc interceptat joi are un schimb de mesaje cu autoritatile de la Moscova, el a raspuns negativ. "Nu, nu este o practica si oricum nu vad de ce s-ar face lucrul acesta. (...) Aeronava rusa nu a intrat in spatiul NATO, in spatiul romanesc, efectua o misiune pe fir Bucuresti, deasupra Marii Negre, aeronavele se ridica la comanda centrului NATO de la Tottenham. Aceasta este procedura si repet, nu este un lucru din pacate izolat sau un lucru foarte rar (...)", a adaugat Mihai Fifor.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri