PNL a decis sa o cheme pe Viorica Dancila in Parlament pentru a da explicatii cu privire la respectarea recomandarilor facute de Comisia de la Venetia in procesul de refacere a legilor justitiei, a anuntat vineri Ludovic Orban. El a mai spus ca „e prea putin demisia lui Tudorel Toader” si ca ar fi de fapt nevoie de o „resetare” in ceea ce priveste partidele de la putere, scrie Digi24.

„PNL o va convoca pe Viorica Dancila in fata Parlamentului sa spuna foarte clar daca se angajeaza sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia in procesul de refacere a legilor justitiei si in procesul de redezbatere a modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala sau daca nu intentioneaza acest lucru. Vremea dublului limbaj intr-un fel la nivel european si alt fel pe plan intern s-a terminat. Romania nu mai poate sta la cheremul personal al lui Dragnea si Tariceanu. Noi vom adopta o declaratie angajament si eu personal o voi semna. Voi solicita fiecarui partid parlamentar sa procedeze in mod similar, pentru ca este timpul sa facem o diferenta clara intre cei care vor binele Romaniei si cei carora nu le pasa decat de interesul personal”, a declarat vineri, in Parlament, Ludovic Orban.

Demisia lui Toader "nu este suficienta"

Intrebat daca ar trebui ca Tudorel Toader sa ramana in functia de ministru al Justitiei in urma acestui scandal, Orban a spus ca demisia sa ar fi o masura insuficienta, fiind necesara mai degraba o „resetare” in ceea ce priveste partidele de la putere.

„Am cerut demisia ministrului Justitiei in repetate randuri, dar de data asta este de o raspundere politica mult mai ampla, pentru ca toate aceste modificari care sunt contra firii, care risca sa ne puna pe coji de nuca in Europa sunt rezultatul PSD-ALDE. E mult prea putin demisia lui Tudorel Toader. Este necesara o resetare”, a spus Orban.

Liderul PNL a explicat ca rapoartele Comisiei de la Venetia au fost extrem de critice in legatura cu modificarile aduse legilor justitiei si Codului penal si Codului de procedura penala, iar institutiile europene au solicitat de mai multe ori tarii noastre sa respecte punctele de vedere ale Comisiei de la Venetia.

„Suntem in ceasul al doisprezecelea. Majoritatea trebuie sa se trezeasca. In toate luarile de pozitie ale forurilor europene s-a solicitat Romaniei respectarea punctelor de vedere ale Comisiei de la Venetia. Se solicita reformularea modului in care au fost redefinite aproape toate infractiunile. Le spun limpede celor de la PSD-ALDE: nu pot sa redefineasca infractiunile dupa interesul lor personal de a scapa de puscarie. Trebuie sa respecte toate standardele in materie, acordurile si tratatele la care este parte Romania, legislatia la nivel european”, a spus Orban.

El a atras atentia ca, daca recomandarile Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei nu vor fi respectate, inclusiv raportul MCV va fi devastator.

„Institutiile europene nu vor mai tolera nicio abatere de la standardele independentei justitiei si nu vor mai tolera ceea ce vor PSD si ALDE: sa se puna punct luptei anticoruptie. Daca majoritatea PSD-ALDE nu va relua procesul de legiferare si nu va tine cont de punctele de vedere ale Comisiei de la Venetia, le spun romanilor ca riscam sa spunem adio Schengen, putem spune adio fondurilor europene, ceea ce inseamna adio autostrazi, adio spitale regionale, adio investitii in infrastructura localitatilor, adio fonduri necesare pentru dezvoltarea companiilor romanesti. Declaratiile domnului Timmermans sunt foarte clare, exista riscul ca in cazul in care vor fi pastrate articolele care arunca in aer sistemul de justitie din Romania, Comisia sa foloseasca toate parghiile pe care le are la dispozitie, inclusiv aducerea Romaniei in fata Curtii”, a conchis Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri