Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca deplasarile externe ale parlamentarilor liberali au fost sistate in perioada 14 - 21 noiembrie, prezenta acestora la Parlament fiind importanta in cazul in care vor aparea anumite proceduri.

"V-as raspunde in gluma: s-a plans domnul Tariceanu ca s-a consumat bugetul de deplasari externe la Senat si am spus sa facem o economie la bugetul de deplasari externe. (...) Am sistat deplasarile externe pe perioada respectiva, este o saptamana in care este important ca toti parlamentarii PNL sa fie prezenti in tara. (...) Este importanta prezenta lor in tara in cazul in care vor aparea proceduri care sa reclame necesitatea ca parlamentarii PNL sa fie toti prezenti la lucrari: proiecte de legi, motiuni simple, motiuni de cenzura sau alte proceduri", a spus Orban, la finalul BEx, intrebat daca sistarea deplasarilor externe ale parlamentarilor liberali are legatura cu depunerea unei motiuni de cenzura, scrie Agerpres.

Presedintele PNL a aratat ca motiunea de cenzura va fi depusa daca se va constata ca exista sanse de reusita pentru acest demers.

"O sa-l invit pe domnul Basescu sa-mi spuna ce parlamentar din majoritatea parlamentara considera ca voteaza motiunea de cenzura, daca sunt suficienti vom inainta motiunea. Motiunea de cenzura este un demers extrem de serios, un demers care trebuie sa aiba la baza negocieri purtate pe toate palierele, negocieri serioase ca sa obtinem garantia minima ca exista parlamentari din majoritatea parlamentara care voteaza o astfel de motiune de cenzura. (...) Vom depune o motiune de cenzura, dupa ce vom constata ca exista cele mai mari sanse sa obtinem voturi din partea unor parlamentari din majoritatea parlamentara", a spus el, reamintind ca, pentru ca o motiune de cenzura sa fie adoptata, este necesar votul a 67 de parlamentari in plus fata de cei ai opozitiei.

Orban a precizat ca negocierile privind depunerea motiunii de cenzura sunt permanente.

Intrebat daca exista semnale ca ALDE ar sustine un astfel de demers, Orban a raspuns: "Sunt destule semnale in acest sens, dar stiti foarte bine ca ne vom confrunta cu acelasi boicot pe care l-au folosit cei din majoritatea guvernamentala, adica o sa incerce sa nu le permita parlamentarilor sa vina la vot. (...) Aici trebuie sa avem garantia ca, daca este cineva hotarat sa voteze, va incalca acest consemn dat de PSD si ALDE".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri