Sedinta Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a fost convocata pentru luni, la ora 12:00, a precizat, sambata, pentru Agerpres, vicepresedintele Florin Iordache. Reuniunea de luni va avea loc la Parlament, la sala grupului parlamentar al PSD. Duminica, Liviu Dragnea si-a chemat sustinatorii intr-o sedinta, pentru negocieri de ultim moment.

Duminica seara, seful PSD si-a chemat sustinatori pentru negocieri de ultim moment. Intilnirea nu a avut loc la sediul partidului, ci in Parlament, unde jurnalistii nu au acces.

O astfel de reuniune informala este o strategie pe care Liviu Dragnea o foloseste inainte de orice moment critic din PSD. Nu intra in sedintele Comitetului Executiv fara sa stie pe cate voturi se bazeaza, noteaza Digi24.

Nu este clar in acest moment cati social-democrati vor fi sanctionati. Neoficial, se vorbeste despre Adrian Tutuianu, pentru inregistrarile care au aparut in presa.

Se vehiculeaza si numele lui Marian Neacsu, secretarul general al partidului, cu care Liviu Dragnea a avut o serie de altercatii inainte de motiunea simpla, care a picat pana la urma in Parlament, depusa impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

E posibila o sanctiune si pentru Gabriela Firea, pentru declaratiile critice facute la adresa lui Liviu Dragnea in mod repetat. Apropiatii lui Liviu Dragnea afirma ca excluderile sunt inevitabile.

De partea cealalta, disidentii spun ca au un mesaj foarte clar pentru Liviu Dragnea, pe care i l-au si transmis. Vor fi solidari, se vor opune excluderilor, ceea ce nu poate insemna decat ca sunt pregatiti sa isi dea demisia in bloc. Acesti lideri PSD controleaza la randul lor parlamentari. Astfel, ii ameninta Pe Liviu Dragnea si pe Calin Popescu Tariceanu ca ii vor lasa fara majoritate. Un moment cat se poate de nepotrivit, pentru ca opozitia a anuntat ca depune o motiune de cenzura.

Vineri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca la sedinta CExN de saptamana viitoare se va discuta in principal subiectul propunerilor pentru Autoritatea de Supraveghere Financiara si pentru Consiliul National al Audiovizualului.

"CEx-ul de saptamana viitoare, care nu se va referi la remaniere, are ca principal obiectiv sa discutam despre propunerile pentru ASF si CNA", a aratat Dragnea.

Intrebat daca se va discuta despre tensiunile din partid si despre declaratiile primarului general, Gabriela Firea, Dragnea a raspuns: "Este vineri seara si, va rog frumos, chiar nu mai vreau sa stric weekendul sa comentez toate prostiile si toate inventiile pe care le spun unii sau altii la televizor sau pe diverse site-uri si zvonurile. Consider ca niste zvonuri care nu au nicio baza sunt niste prostii".

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri ca in cazul in care sedinta CExN va avea loc in prima jumatate a saptamanii viitoare, nu va putea participa, deoarece se va afla intr-o delegatie la Madrid.

"Nu am de ce sa fug de o sedinta politica, nu am de ce sa fug de CEx, nu mi-e rusine cu activitatea mea, cred ca masura fiecarui om politic este data de calitatea sa umana in primul rand, de activitatea la locul de munca, (...) iar ca activitate politica, in primul rand, angajamentul nostru statutar este fata de cetateni si nu cred ca am gresit cu nimic fata de cetatenii pe care ii reprezint. Dimpotriva, ma lupt pentru toate proiectele Capitalei", a afirmat primarul. Intrebata daca se teme de o excludere din partid, Firea a replicat ca ea se teme doar de Dumnezeu.

Sursa foto: Shutterstock/Rubencress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri