Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca au loc negocieri in Parlament pentru depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, dar Opozitia asteapta cel mai bun moment, pentru ca ''are un singur glont de tras".

"Este un calcul pe care-l facem in mod constant. Se fac de cateva saptamani discutii, negocieri cu toate grupurile parlamentare, cu toti parlamentarii, care in acest moment si-au exprimat sau inca nu si-au exprimat optiunea de a sustine o motiune de cenzura. Se va depune, fiind singura posibilitate intr-o sesiune, avem un singur glont de tras, o singura motiune de cenzura, se va depune atunci cand mizam pe un numar suficient de voturi pentru ca aceasta motiune de cenzura sa fie un succes. Pentru ca daca nu ne uitam la succesul unei astfel de motiuni absolut necesara acum, degeaba o depunem", a spus Gorghiu la RFI.

Parlamentarul liberal a precizat ca PSD si ALDE sunt pe cale sa piarda majoritatea in Parlament, iar PNL incearca ca "exploateze constructiv" situatia din ultima perioada din PSD, scrie Agerpres.

"Sunt pe cale sa o piarda (n.r. - majoritatea). Ultimele voturi din ultimele saptamani, cel putin in Camera Deputatilor, arata ca aceasta majoritate a fost pierduta. Faptul ca la doua initiative - legea offshore si spalarea banilor - domnul Dragnea a simtit nevoia, in ciuda unui regulament pe care il avem, sa reia votul, pana i-a iesit asa cum trebuie, arata foarte clar ca nu mai are majoritatea in Camera Deputatilor. Evident ca tot acest scandal din interiorul PSD - incercam sa exploatam constructiv aceasta nemultumire a unora din PSD, pentru a le arata ca exista evident o alternativa la domnul Dragnea, si anume un nou guvern care sa fie un guvern care sa satisfaca interesele publice si nu pe cele personale ale domniei sale'', a aratat Gorghiu.

Senatoarea PNL a subliniat ca liberalii cauta momentul favorabil pentru depunerea motiunii de cenzura.

"Vom folosi cel mai favorabil context. In momentul in care vom avea un numar de voturi, care sa ne dea perspectiva unui succes la aceasta motiune, o vom depune negresit, nu va exista sesiune fara motiune de cenzura. (...) Trebuie sa cream o masa critica pentru promovarea acestei motiuni, e vital in acest context in care discursul antieuropean al PSD este din ce in ce mai pregnant si situatia economica este atat de proasta. Evident ca avem obligatia sa generam un demers care sa fie incununat de succes. (...) Eu sper ca sfarsitul de an ne va prinde cu o motiune de cenzura votata de majoritatea din Parlament si, pe cale de consecinta, cu un nou Guvern", a mai spus Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, primul pas este acela de a fi dat jos Cabinetul Dancila, iar pasul doi este instalarea unui "guvern profesionist''.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri