Deputatii ALDE au votat, miercuri, in plen, in favoarea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, vicepresedintele partidului, Varujan Vosganian, spunand ca liberal-democratii nu vor sa rupa coalitia de guvernare. Proiectul a fost retrimis la comisiile de specialitate.

Proiectul avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate, iar la vot s-au inregistrat doar 158 de voturi pentru respingere, fata de 165 necesare.

Deputatul Varujan Vosganian a precizat ca ALDE este de acord cu proiectul, in timp ce liderul deputatilor PSD Daniel Suciu a spus ca social-democratii nu il sustin.

"Nu ne este frica pentru ca de fiecare data va batem la alegerilor locale de nu va vedeti, de fiecare data cand pierdeti incercati altceva. (...) Conform legii, astazi primarii se aleg intr-un singur tur. Nu vreti sa ne bateti in alegeri si sperati de fiecare data ca gasiti niste chichite sa va dati cate o sansa? Poporul alege la urne indiferent cum s-au organizat alegerile uninominal, pe lista, intr-un prim tur sau in doua tururi, PSD a castigat alegerile locale. Faceti la fel!", le-a transmis Suciu deputatilor liberali, scrie Agerpres.

Varujan Vosganian a aratat ca ''grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor in doua tururi''.

''Am trei remarci de facut. In primul rand, as vrea sa precizez ca asta nu inseamna ca avem divergente cu colegii din PSD, in cadrul coalitiei sau ca dorim sa rupem coalitia. In programul de guvernare, care este pactul nostru politic, noi nu am avut nicio precizare referitoare la aceasta tema, ramanand la indemana fiecarui grup parlamentar. Daca pastram alegerile intr-un singur tur, alegerile se transforma intr-o iluzie, pentru ca veti vedea ca peste 90% dintre primari raman in functie. Ce ati fi facut daca am fi avut alegeri pentru presedinte intr-un singur tur din '90 incoace?", a argumentat Vosganian.

Proiectul modifica Legea nr.115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.

Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri