Ecaterina Andronescu a fost nominalizata, in unanimitate, de Biroul Permanent National al PSD pentru functia de ministru al Educatiei, a anuntat, marti, presedintele interimar al PSD Bucuresti, Gabriela Firea.

Totodata, secretarul de stat in MAE George Ciamba a fost desemnat, in locul lui Victor Negrescu, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene, scrie Ziare.com.

"Am votat propunerea doamnei prim ministru ca doamna Ecaterina Andronescu sa fie ministru al Educatiei. O felicit (...)

Pentru inlocuitorul dl Negrescu am spus ca nu inteleg motivul pentru care a demisionat, nu cred ca a fost o demisie intamplatoare sau la suparare. Victor Negrescu a explicat ca i s-au luat anumite atributii care i se cuveneau si legal, si ca si cutuma, care vizeaza partea financiara si inca un aspect. Nu i s-a parut correct, ar fi contat.

Am votat abtinere, in sensul aprecierii activitatii dl Negrescu, iar pentru doamna Andronescu a fost unanimitate", a declarat Firea.

Gabriela Firea a anuntat ca viitoarea sedinta a Comitetului Executiv al PSD va avea loc luni, urmand sa se discute si situatia interimatului la PSD Bucuresti. Ea a spus ca daca alegerile vor fi organizate corect, s-ar putea sa candideze.

Biroul Politic National al PSD s-a reunit marti, pe ordinea de zi aflandu-se si analizarea propunerilor de candidati pentru functia de ministru al Educatiei si ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Rovana Plumb mai poate ocupa functia de ministru interimar al Educatiei cel mult pana vineri, cand se incheie perioada de 45 de zile prevazuta de lege pentru interimat dupa demisia lui Valentin Popa. La Afaceri Europene este vehiculat in presa numele lui George Ciamba, secretar de stat in MAE, dupa demisia anuntata sambata de Victor Negrescu.

Cu toate ca a fost de nenumarate ori anuntata, remanierea Guvernului Dancila intarzie.

La sedinta de astazi a BPN a venit si vicepresedintele Gabriela Firea, primarul Capitalei, unul dintre semnatarii scrisorii prin care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea si cel mai vocal contestatar al presedintelui PSD.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri