Raportul MCV si atentionarile repetate ale Uniunii Europene nu sunt indreptate doar catre infractorii si celor urmariti penal din PSD si ALDE, celor care distrug, zi de zi, tara. Sunt indreptate, de fapt, catre fiecare dintre romani, sunt apeluri catre fiecare dintre noi, si cu cat intelegem acest lucru mai repede, cu atat mai bine. Din pacate, romanul “de rand” trebuie sa invete un lucru inainte de a putea progresa – acela de a accepta ca a gresit.

A accepta ca este gresit ce se intampla, acum, la nivel macroeconomic in Romania; acela de a accepta, intr-un final, ca PSD-ALDE, in formula de acum, este o coalitie absolut devastatoare pentru viitorul tarii. In fine, acela de a accepta PROPRIILE greseli, a accepta ca punctele noastre de vedere nu sunt intotdeauna corecte, ca actiunile noastre, ca indivizi, nu sunt intotdeauna cele bune.

Daca ne putem accepta noua insene erorile, daca putem spune cuiva “da, am gresit, imi pare rau!”, am reusi sa evoluam, sa acceptam si alte perspective si, per total, sa devenim mai civilizati si mai corecti – inclusiv atunci cand este esential, in cabinele de vot.

Si cel mai bine iei pulsul real al Romaniei mergand pe strada si interactionand cu oamenii. Ceea ce face, de exemplu, Recorder, in reportajele lor filmate “la firul ierbii”, am facut eu, timp de cateva luni, mai punctual si “aplicat”.

Am facut un lucru simplu, pe care oricare dintre noi ar trebui sa il faca – acela de a atrage atentia cuiva atunci cand greseste. Am incercat initial acest lucru pe Internet, intrand in discutie cu cei care sustin, indirect sau chiar direct, hotia. Cu intrebari simple – cu ce te ajuta, de ce sustii infractori, care sunt ratiunile pentru care consideri ca Uniunea Europeana distruge Romania? Nu am avut niciun fel de succes, auzind doar binecunoscutele placi “PSD ne vrea binele/PSD ne-a marit pensiile si salariile/PSD nu sunt lasati in pace de Iohannis/PSD sunt Daci Liberi, restul sunt cotropitori” etc.

Asa ca am mers, pur si simplu, pe strada. Si, in loc de a discuta politica, am ales sa explic si sa atrag atentia, politicos, cand cineva greseste un lucru simplu, de bun simt. Si sa urmaresc reactia lor. Am facut acest lucru cu zeci de oameni.

Oameni simpli, normali, care scuipau pe jos, aruncau hartii sau mucuri de tigari pe jos, oameni care rupeau plante sau lipeau afise ilegal, persoane care blocau circulatia si asa mai departe.

Si am realizat ca, atata timp cat nu ne reparam pe noi insine, nu avem nicio sansa in a repara tara. Am fost injurat, agresat (aproape) fizic, ignorat complet, in cel mai bun caz. Si asta doar pentru ca am spus celor care arunca pe jos, de exemplu, ca nu este frumos ce fac, mai ales ca sunt multe cosuri de gunoi.

Ultima interactiune de acest fel a fost acum cateva zile, cu o doamna de mana cu o fetita mica. Doamna a aruncat un somoiog mare de servetele pe jos, cand nici la 5 metri distanta era un cos de gunoi. Am intrebat-o de ce arunca pe jos. Socata, se uita la mine cu ura: “pentru ca asa vreau, DA?!”. Agresiva, complet agresiva. Apoi ma injura.

De mana cu fetita. Fetita care o priveste pe mama ei ca pe un “role model”. Ce va ajunge ea, oare?

Daca la nivel personal nu suntem capabili sa acceptam ca NU este in regula cum ne purtam, ca nu este in regula sa asistam pasivi la gesturi nefiresti intr-o societate moderna, CUM vom realiza, oare, ca “smecheriile” parlamentarilor si guvernantilor nostri nu fac decat sa ne ingroape? Cum vom putea vota si gandi corect, cand acceptam fara sa cracnim gesturi nesimtite din partea semenilor nostri?

DA, din pacate nu sunt de acord cu unii colegi de-ai mei sau analisti politici – Uniunea Europeana nu ii cearta doar pe cei din PSD-ALDE, care incalca legea in mod constant si lucreaza FIX pentru a o putea incalca si in viitor, pentru a fura nestingheriti. Uniunea Europeana, prin mecanismele sale la care am aderat benevol, ne cearta pe fiecare dintre noi – faptul ca am acceptat sa ne conduca astfel de indivizi. Faptul ca nu ne civilizam si nu ne educam. Faptul ca, intr-un final, daca nu ne vom indrepta, vom pierde totul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri