Luni, la PSD, s-a reunit Comitetul Executiv, iar subiectul principal al discutiilor a fost remanierea, asteptata de mult timp. Inainte cu putin timp de inceperea sedintei, atat Gabriela Firea cat si Mihai Fifor au anuntat ca demisioneaza de la interimatul Partidului Social Democrat, respectiv de la Ministerul Apararii. Dupa o zi in care au fost schimbati 6 ministri din cabinetul Dancila, primarul Capitalei a pierdut toate functiile din partid, dupa ce conducerea PSD Ilfov a fost dizolvata. Aceasta era singura cale prin care Gabriela Firea putea fi inlaturata din pozitiile de lider.

Update 17:58 In jurul orei 17:30, Comitetul Executiv National al PSD a decis dizolvarea Biroului Judetean al Organizatiei Ilfov, organizatie condusa pana acum de Gabriela Firea. Cu putin timp in urma, Gabriel Mutu a fost votat presedinte interimar la PSD Bucuresti, potrivit G4Media. Totodata, Gabriela Firea si-a anuntat, in timpul sedintei, demisia din functia de vicepresedinte PSD. In locul ei a fost desemnata Rodica Nassar.

Update 16:35 Au trecut 5 ore de cand a inceput sedinta Comitetului Executiv National al PSD, iar discutiile continua. Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, in acest moment se discuta soarta Gabrielei Firea in partid. Conducerea PSD ii solicita sa renunte la toate functiile pe care le detine PSD. Gabriela Firea si-a anuntat deja, inainte de CEx, demisia din fruntea PSD Bucuresti. Insa ea mai detine si functiile de vicepresedinte al PSD si presedinte al organizatiei PSD Ilfov.

Update 14:50 Remanierea Guvernului a fost supusa la vot, ministru cu ministru, in CEx al PSD, iar noul Executiv va avea sase ministri noi.

Ministerele la care se fac schimbari:

  • ECONOMIE: Pleaca Danut Andrusca, vine Niculae Badalau
  • TRANSPORTURI: Pleaca Lucian Sova, vine Olguta Vasilescu
  • DEZVOLTARE: Pleaca Paul Stanescu, vine Ilan Laufer
  • APARARE: Pleaca Mihai Fifor, vine Gabriel Les
  • SPORT: Pleaca Ioana Bran, vine Constantin Bogdan Matei
  • CULTURA: Pleaca George Ivascu, vine Daniel Breaz
  • COMUNICATII: Pleaca Bogdan Cojocaru, vine Alexandru Petrescu
  • MUNCA: Pleaca Olguta Vasilescu, vine Marius Budai

Update 13:05 Digi24 vehiculeaza noi nume de ministri care ar urma sa fie remaniati. La Cultura pleaca George Ivascu si vine Daniel Breaz, iar la Ministerul Comunicatiilor pleaca Bogdan Cojocaru si vine Alexandru Petrescu.

Update 11:50 Potrivit unor informatii de ultima ora, Lia Olguta Vasilescu ar urma, totusi, sa plece de la Ministerul Muncii si sa preia portofoliul Transporturilor. In locul ei va veni la Ministerul Muncii deputatul Marius Budai. De asemenea, fostul ministru al apararii in guvernul Grindeanu, Gabriel Les, va reveni la Aparare in locul lui Mihai Fifor, care si-a dat demisia.

Update 11:33 Mihai Fifor a anuntat luni ca si-a depus demisia din functia de ministru al Apararii, sustinand ca vrea sa intareasca echipa PSD pentru a pregati urmatoarele alegeri, respectiv proiectele "extraordinar de importante" pe care le are partidul.

"Inainte de toate, vreau sa spun ca am prezentat si colegilor mei, doamnei prim-ministru, domnului presedinte Dragnea, multumiri pentru sustinere si pentru increderea pe care mi-au acordat-o in doua randuri: odata ca ministru al Economiei si odata ca ministru al Apararii Nationale. Am incercat sa fac un mandat cat se poate de bun si sper ca n-am inselat increderea nimanui. Pe de alta parte, am facut o analiza foarte serioasa. Am vazut ce s-a intamplat in ultimele luni si am considerat ca pot sa merg in echipa la partid, sa incercam sa pregatim cei doi ani foarte grei care urmeaza. Cred ca e nevoie sa intarim echipa si sa putem sa pregatim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o si pe doamna prim ministru si pe domnul presedinte Dragnea sa fie de acord sa-mi depun mandatul si sa pot sa merg la partid sa ma implic foarte serios", a declarat Fifor la Parlament, inaintea Comitetului Executiv National al PSD.

Potrivit acestuia, motivele pentru care a luat aceasta decizie sunt legate doar de posiblitatea alaturarii sale echipei de la partid, scrie Agerpres.

Update 11:30 Gabriela Firea a anuntat luni dimineata, inainte de sedinta Comitetului executiv (CEx) al PSD ca a demisionat din functia de presedinte interimar al organizatiei de Bucuresti a partidului.

„Mi-am depus acum demisia din calitatea de presedinte interimar la PSD Bucuresti. Este o forma de protest a mea pentru faptul ca de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la aceasta organizatie si la alte cateva din tara, probabil pentru a fi vulnerabili si a depinde de domnia sa. (…) Acum imi dau seama ca a fost un plan si nu tocmai prietenos in ceea ce ma priveste sa depind permanent de domnia sa. (…) Ne nastem singuri, murim singuri, nu ne tine nimeni de mana”, a declarat Gabriela Firea inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

Potrivit acesteia, este nestatutar sa se afle din presa anumite hotarari din CExN al PSD, inainte sa existe oficial o decizie.

G4Media.ro a scris duminica seara ca Firea, cel mai vocal contestatar al lui Liviu Dragnea din interiorul PSD, va fi schimbata de la sefia interimara a organizatiei Bucuresti a partidului dar, cel mai probabil, nu va fi si exclusa din cadrul formatiunii, urmand sa fie inlocuita cu primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Update 10:30 Potrivit unor informatii Digi24, Tudorel Toader pastreaza portofoliul justitiei. La fel si Lia Olguta Vasilescu, ministrul muncii, dar si vicepremierul Viorel Stefan va ramane pe post, cu toate ca la un moment dat era aproape sigur ca-si va pierde functia. Si Bogdan Trif, ministrul turismului, ar urma sa-si pastreze portofoliul.

In schimb, Ilan Laufer se va intoarce in randul ministrilor, preluand postul lui Paul Stanescu, de la Dezvoltare Regionala.

Mircea Draghici, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, va prelua Ministerul Transporturilor, in locul lui Lucian Sova, care a fost intarziat pentru lentoarea derularii proiectelor.

La Ministerul Apararii, Dorel Caprar il va inlocui pe Mihai Fifor, in timp ce Niculae Badalau va prelua portofoliul Economiei de la Danut Andrusca.

Parlamentarul PSD Constantin Bogdan Matei va prelua portofoliul Tineretului si Sportului de la Ioana Bran.

Inainte de CEx-ul PSD, Liviu Dragnea si Viorica Dancila au discutat cu cativa lideri, in timp ce intr-un alt birou s-au intalnit „disidentii”, in frunte cu Paul Stanescu, Adrian Tutuianu, Marian Neacsu, acestia doi din urma deja exclusi din PSD la CEx-ul anterior.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri