Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache si-a cerut scuze, luni, in plen, pentru gestul facut saptamana trecuta, respingand ideea ca l-ar fi repetat in sedinta Biroului permanent.

Anterior, deputatul liberal Florin Roman ii solicitase sa dea dovada de onoare si sa-si ceara scuze.

"In numele grupului PNL, va solicit domnule vicepresedinte al Camerei Deputatilor Florin Iordache sa dati dovada de onoare si dupa ce saptamana trecuta ati pangarit acest templu al democratiei aratand salii, colegilor parlamentari si unei intregi tari acele gesturi obscene fara sa va cereti scuze, astazi am inteles ca ati recidivat din nou la Biroul permanent si ati simtit nevoia din nou sa intelegeti ca nu ati inteles nimic. Prin urmare, incepand de astazi, in fiecare zi, PNL va cere de la tribuna demisia dumneavoastra din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si poate, daca va ganditi la aceasta institutie, veti intelege ca ati gresit, ca trebuie sa va cereti scuze si trebuie sa reparati acest gest. Daca nu, veti ramane in istoria acestui Parlament, de mana cu un alt coleg care a facut un gest identic, nesanctionat la momentul respectiv, veti ramane, din pacate, domnule Iordache in istoria neagra a acestui Parlament. Asteptam scuze din partea dumneavoastra si asteptam un gest de onoare din partea unui om care, cu siguranta, poate sa aiba onoare", a transmis Roman, potrivit Agerpres.

Florin Iordache a spus ca regreta gestul de saptamana trecuta, adaugand ca in sedinta Biroului permanent de luni "in niciun caz, nu a avut niciun fel de gesturi care sa aduca atingere colegilor".

"Inteleg sa va spun ca regret saptamana trecuta un gest pe care l-am facut plecand de la tribuna si regret (...) un gest reflex pe care l-am avut plecand de la tribuna fara sa ma adresez niciunei parti a salii, pur si simplu. Astazi, in schimb, in Biroul permanent un coleg, in timp ce se desfasura sedinta de Birou permanent, a constatat ca modul in care tineam mana era cumva ofensator. In niciun caz nu am urmarit... si imi pare rau ca (...) modul in care eu intind mana credeti ca... In sfarsit, vreau sa inchid acest subiect. (...) Deci, daca dumneavoastra considerati ca saptamana trecuta modul in care eu m-am adresat la plecare de aici, modul in care eu am considerat, inteleg sa regret faptul ca un gest pe care l-am avut plecand de aici a suscitat atata dezbatere. Iar, astazi, repet, in cadrul Biroului permanent, in niciun caz nu am avut niciun fel de gesturi care sa aduca atingere colegilor mei, pentru ca, repet, daca am ceva de spus, va spun si am o intreaga dezbatere", a adaugat Iordache.

Deputatul USR Iulian Bulai a sustinut, luni, ca, in sedinta Biroului permanent, social-democratul Florin Iordache a facut un nou gest obscen, de aceasta data la adresa liderului deputatilor PNL, Raluca Turcan.

"Astazi a fost o sedinta destul de tensionata pe mai multe puncte. La un moment dat, in urma solicitarii celor din Opozitie cu privire la prezenta in plen a doamnei prim-ministru Dancila, domnul Iordache a facut din nou un gest obscen, in timp ce manca o placinta, la adresa doamnei Turcan. (...) Acelasi gest foarte direct, dar in acelasi timp camuflat de o mana care manca o placinta, dar sincronizat cu un zambet de aprobare din partea domnului chestor Gerea langa care statea, in timp ce avea loc aceasta discutie intre doamna Turcan si domnul Iordache", a afirmat Bulai, luni, la Parlament.

Deputatul USR a declarat ca gestul a fost facut intentionat. "Nu este interpretabil. A fost facut cu intentie acest lucru, l-am vazut si in lumina acestui gest este foarte relevanta solicitarea noastra, de la USR, de a transparentiza aceste sedinte de Birou permanent", a aratat Iulian Bulai.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri