Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat miercuri, la Bucuresti, ca a venit momentul pentru accelerarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

"Cred ca a venit momentul sa acceleram aderarea Romaniei la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre si securitatea noastra, tari care sunt in asteptare trebuie sa intre cat mai repede in Schengen", a spus Antonio Tajani, la declaratiile de presa comune cu prim-ministrul Viorica Dancila, sustinute la finalul reuniunii Conferintei Presedintilor din Parlamentul European cu Guvernul Romaniei, organizata in perspectiva preluarii de catre tara noastra a presedintiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, scrie Agerpres.

Cei mai importanti lideri din Parlamentul European au venit la Bucuresti, pentru a discuta cu oficialii romani despre preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, secretarul general al Parlamentului European, Klaus Welle, precum si liderii celor 9 grupuri politice europene au ajuns fata in fata cu premierul Viorica Dancila, precum si presedintii Parlamentului Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, la o saptamana dupa adoptarea in PE a Rezolutiei privind respectarea statului de drept in Romania, precum si a publicarii de catre Comisia Europeana a celui mai dur raport MCV.

Delegatia europeana are prevazuta o intalnire si cu presedintele Klaus Iohannis, precum si participarea la o dezbatere cu tinerii de la Facultatea de Drept.

Primirea oficialilor europeni vine intr-un context politic tensionat, dupa ce luni PSD a anuntat remanierea guvernamentala, iar marti Iohannis a refuzat doua dintre propunerile care i-au ajuns pe masa.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri