Mircea Draghici, propus pentru functia de ministru al Transporturilor, miercuri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, a urmat cursurile Institutului Politehnic de la Bucuresti si ale Universitatii Nationale de Aparare Carol I. A fost subprefect de Arges si a intrat in Parlament in anul 2008, potrivit Agerpres.

Mircea-Gheorghe Draghici s-a nascut la 8 aprilie 1966 in Targoviste si a urmat cursurile Facultatii de Subingineri, sectia de Automobile, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti (1985-1989), apoi cursurile Facultatii de Inginerie, sectia Autovehicule Rutiere, din cadrul Universitatii Pitesti (1991-1996), pe care a absolvit-o cu diploma de inginer, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor.

A urmat un curs postuniversitar la A.S.E. Bucuresti, C.I.E.D.D., specializarea Managementul Administratiei Publice (2001-2002); cursuri de formare specializata postuniversitare la Institutul National de Administratie, specializarea Administratie publica (2004-2005), obtinand calificarea de Inalt Functionar Public; master - specializarea "Management Politic", la Scoala de Studii Academice Postuniversitare ''Ovidiu Sincai" Bucuresti (2008); absolvent al Programului Postuniversitar de Formare si Dezvoltare Profesionala Continua in domeniul Securitatii si Apararii Nationale - "Securitate si buna guvernare", domeniul ''Stiinte militare, informatii si ordine publica'', la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, Colegiul National de Aparare (2013); absolvent al Cursului Postuniversitar "Managementul Strategic al Afacerilor Interne", la Colegiul National de Afaceri Interne (2015).

Draghici a lucrat ca inginer sef de sectie la SC IATSA Stefanesti (1986-2000) si a fost subprefect in cadrul Prefecturii Arges (2001-2004).

La 30 noiembrie 2008 a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.3 Arges, colegiul uninominal nr.2, pe listele Aliantei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator (din partea PSD). In legislatura 2008-2012 a fost membru al Comisiei pentru buget, finante si banci.

A fost reales deputat, la 9 decembrie 2012, in circumscriptia electorala nr.3 Arges, colegiul uninominal nr.2, pe listele USL (PSD). In legislatura 2012-2016 a fost membru in Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati, precum si in Comisia pentru transporturi si infrastructura.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea PSD in circumscriptia electorala nr.3 Arges, fiind validat in functie la 21 decembrie 2016. Este membru in Comisia pentru industrii si servicii (din dec. 2017), precum si in Comisia de validare; a fost membru in Comisia pentru transporturi si infrastructura (pana in dec. 2017). Este vicepresedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Malaezia, membru al Grupului Parlamentar de prietenie cu Republica Algeriana Democratica si Populara, precum si membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Croatia, potrivit http://www.cdep.ro.

Draghici este membru fondator al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a fost presedinte al Clubului Sportiv National Auto (automobilism) (1997-2001), presedinte Crucea Rosie, filiala Arges (2001-2006) si campion national la rally Cupa Dacia Nova in 1999

Intrebat miercuri din ce cauza Romania a reusit sa realizeze atat de putini kilometri de autostrada, deputatul a raspuns ca motivele sunt legate in principal de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeana.

"Cele mai multe cauze sunt legate de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeana. Avizele de mediu sunt cele care au dus inapoi Romania in timp. Eu am fost consultant pe fonduri europene si in perioada de preaderare si in postaderare, in mediul privat. Concret, am expertiza necesara sa aduc un plus de valoare pe acest domeniu", a afirmat el, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

Lucian Sova si-a anuntat, joi, demisia, din functia de ministru al Transporturilor.

Sursa foto: Grigore Popescu | Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri