Acestea sunt trei dintre atributele care au iesit in evidenta in cei circa 70 de ministrii care s-au perindat in ultimii doi ani, manati de la spate si sustinuti de Liviu Dragnea, seful Partidului Social Democrat. Incompetenta crasa. Minciuni pe banda rulanta, dar, chiar si asa, PSD considera ca orice om se potriveste in orice minister.

Incompetenta este evidenta doar cand te uiti pe CV-urile ministrilor actuali. Diplome luate “la distanta”, diplome aparute peste noapte, din Republica Moldova sau la "tiparnita" din Teleorman. Diplome care nu au NICIO legatura cu activitatea curenta. Locuri de munca anterioare care variaza de la vulcanizari la soferi. Este suficient sa te uiti cum vorbeste Viorica Vasilica Dancila engleza, sau chiar romana, sa numeri greselile de exprimare ale primului-ministru, si vei realiza ca acest Guvern este dominat de incompetenti.

Mai rau este ca acesti incompetenti decid destinele tuturor romanilor. Pornind de la felul in care arata strazile, scolile sau spitalele, si ajungand pana la macroeconomie, totul este un dezastru. BNR, prin vocile mai multor oficiali, anuntau recent faptul ca intrarea in recesiune este de neevitat.

Mincinosi. Liviu Dragnea a dat, fara indoiala, tonul minciunilor in ultimii doi ani. Sa ne amintim o secunda de OUG 13 si declaratiile premergatoare, cand Dragnea spunea, senin, fara sa clipeasca, ca el nu stie sa existe asa ceva, ca in mod sigur nu va fi vorba de asta. Sa rememoram tristele momente in care Dragnea sublinia ca a fost tinta unui atac venit dinspre Soros, ca ar fi fost urmarit si “filat” la Hilton de…trei asasini. Imaginatia “seicului de Teleorman” nu s-a oprit, din pacate, la aceste actiuni punctuale, ci a inveninat Romania cu comploturi “subterane”, cu actiuni din umbra ale unui “stat paralel”, mintind asa cum respira.

Minciunile acestea au fost preluate, pe nemestecate, de majoritatea celor din Guvern si PSD-istilor din Parlament. Din pacate, cu repercusiuni economice masive – “totul este sub control, vom avea cresteri solide”, “tigrul Europei” s.a.m.d., declaratii pompoase venite de la Ministerul Finantelor sau primul ministru anuntau prosperitate, bogatie si intelegere. In paralel, Uniunea Europeana transmite avertismente dupa avertismente privind ingerintele PSD in justitie, ignorarea si chiar agresivitatea lui Tudorel Toader la adresa oficialilor Europeni, ajungandu-se pana la injurii si gesturi obscene in Parlament.

Inflatia creste galopant, Romania se indatoreaza cu miliarde de euro pentru a sustine cresterea ireala a salariilor si pensiilor (speciale), ROBOR creste, preturile cresc galopant, nivelul de trai scade simtitor, afaceristii sunt complet nemultumiti de climatul economic din tara, de imprevizibilitate, si prefera sa aduca bani la bugetele altor tari, in defavoarea Romaniei.

Multi dintre romani sunt, insa, complet nepasatori sau afla informatiile dintr-o presa din ce in ce mai aservita PSD-ului.

…dar buni la toate. Rovana Plumb. Este primul exemplu care imi vine in minte cand discutam de “politician de cariera”, incompetent dar potrivit pentru orice minister. Rovana Plumb, actualmente la Fonduri Europene, aceasta a trecut pe la Ministerul Educatiei si Ministerul Mediului, pentru ca, nu-i asa, Delta Dunarii se pupa excelent cu sistemul educational si cu atragerea de fonduri europene.

Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al muncii, a fost propusa de Dragnea la Ministerul Transporturilor iar cand Presedintele statului, bazandu-se pe nimicul realizat de aceasta la Ministerul Muncii, a refuzat numirea, este propulsata de acelasi Dragnea la Ministerul Dezvoltarii.

In Romania, MESERIA de politician nu are nicio legatura, in PSD, cu criterii legate de competenta. Ai fost ministru, la un moment dat? Super! Inseamna ca intelegi sa faci treaba si la Educatie, si la Mediu, si la Finante. Tot aia e, nu, atata timp cat pompezi bani catre prietenii de si din partid.

Traim, in an centenar, cea mai trista perioada a tarii din ultimii zeci de ani. Sub o conducere incompetenta, mincinoasa, needucata. Traim, in an centenar, vremuri in care justitia si parcursul european si civilizat al tarii este franat sau chiar dat inapoi de o grupare infractionala organizata. De un PSD complet corupt de actuala conducere. Traim, in an centenar, franarea investitiilor in EDUCATIE, in sanatate si in infrastructura.

Totul, pentru ca baronii care strang tara in maini viseaza la comunism, la un popor docil, linistit si mai ales prost informat.

Sursa foto: Newsweek.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri