Actuala guvernare are "zero credibilitate" in Uniunea Europeana, si ar putea rata oportunitatile pe care le poate aduce presedintia Consiliului Uniunii Europene, a afirmat sambata europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

"Aceasta presedintie este cea mai buna oportunitate pe care o avem de cand am devenit stat membru al UE. (...) Guvernul PSD - ALDE condus de Viorica Dancila are in acest moment zero credibilitate in UE si mi-e teama ca acest guvern va rata oportunitatile pe care aceasta presedintie le poate aduce Romaniei. (...) Sunt izolati si asta inseamna ca nu vor putea obtine nimic pentru romani in urmatorii ani si s-a vazut asta chiar in ultimele saptamani cand au fost cateva decizii importante pentru Romania la nivel european", a declarat Siegfried Muresan, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, scrie Agerpres.

In opinia sa, "guvernul Dancila a pierdut increderea Uniunii Europene pentru ca vorbeste de rau propriul popor, conduce gresit economia, si nu reuseste sa absoarba fonduri europene".

"Guvernul Dancila are zero credibilitate in UE din trei motive. In primul rand pentru ca isi vorbeste de rau propriul popor. Nu am vazut niciodata in UE un prim ministru care sa vorbeasca de rau propriul popor asa cum o face Viorica Dancila, de la catalogarea protestatarilor pasnici drept violenti pana la multe alte lucruri. Cel de-al doilea motiv pentru care UE are zero incredere in Viorica Dancila si guvernul sau este modul in care conduce economia tarii. In urma cu doi ani de zile, cand PSD-ALDE au venit la guvernare Romania avea o inflatie de zero la suta. Am ajuns statul UE cu cea mai mare inflatie dupa doi ani de guvernare PSD- ALDE, de peste 5%, deficit in crestere, indatoreaza romanii. Vedem cum ministrul Eugen Orlando Teodorovici fiindca vede ca are dificultati in a finanta datoria publica a Romaniei organizeaza o tombola pentru romanii care cumpara titluri de stat. Chiar ieri au propus reducerea fondurilor alocate pentru transport in bugetul de stat al Romaniei cu 1,16 miliarde de euro. Ce inseamna asta? Inseamna ca nu mai au nevoie de acei bani pentru ca nu au reusit sa faca marile proiecte de infrastructura pentru care ne asteapta fonduri europene la Bruxelles si trebuie sa cerem acei bani", a sustinut eurodeputatul.

Potrivit acestuia, actuala guvernare depus in acest an niciun mare proiect de infrastructura pentru a atrage fonduri europene de la Uniunea Europeana.

"Sunt fonduri care ne asteapta. Pe 11 octombrie premierul Dancila a anuntat ca pana pe 15 octombrie va depune proiectul privind soseaua de centura a Bucurestiului. Va anunt astazi ca pana acum, la finalul lunii noiembrie, nu l-a depus", a adaugat Siegfried Muresan.

El sustine ca sunt bani europeni si pentru constructia Autostrazii Unirii Iasi - Targu Mures: "Sunt prevazute fonduri europene pana in anul 2020 pentru studiul de fezabilitate. Stiti cat de greu se proiecteaza o autostrada peste Carpati. Un studiu de fezabilitate bine facut inseamna jumatate din munca facuta sunt fonduri europene prevazute insa trebuie doar sa le ceara si sa depuna proiectul, iar din 2021 sa inceapa lucrarile".

Siegfried Muresan a participat, alaturi de presedintele PNL, Ludovic Orban, la "Forumul Cultural", eveniment organizat de Comisia de Cultura, Culte si Minoritati a PNL in Aula Bibliotecii Central Universitare din Iasi. Tot sambata cei doi au participat la evenimentul "Patrimoniul cultural, emblema identitatii romanesti", organizat de pensionarii PNL.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri