Presedintele USR Bucuresti, Roxana Wring, ii solicita primarului General, Gabriela Firea, sa ceara tuturor directorilor companiilor infiintate de municipalitate sa opreasca orice plata si sa desfiinteze companiile, ca urmare a deciziei Curtii de Apel pronuntata saptamana trecuta. ”Vreau sa va atrag atentia ca au trecut deja trei zile de la decizia instantei si inca nu ati luat luat act de aceasta”, afirma Wring.

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi anularea tuturor hotararilor de infiintare ale Companiilor Municipale. Solutia este definitiva si vine la capatul unui proces initiat de USR Bucuresti in anul 2017, potrivit comunicatului citat. Cele 22 de companii au peste 8.000 de angajati si tocmai incepusera sa preia functionarii de la institutii din subordinea primariei. Bugetele companiilor sunt de sute de milioane de lei, scrie G4Media.

In scrisoarea trimisa, Roxana Wring cere din nou demisia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si atrage atentia ca au trecut 3 zile de la decizia instantei, timp in care nu a fost intreprins niciun demers "institutional pentru limitarea pagubelor deja extrem de ridicate".

De asemenea, presedintele USR Bucuresti o roaga pe Gabriela Firea sa nu blocheze Bucurestiul din orgoliu si aminteste ca partidul pe care il conduce este pregatit sa mearga pe calea legala pentru respectarea legii.

Redam integral textul scrisorii deschise

”Stimata doamna Primar General,

Sper ca v-ati revenit din socul pe care, dupa cum ati spus, vi l-a provocat sentinta Curtii de Apel Bucuresti. Vreau sa cred ca acesta a fost de altfel si singurul motiv pentru care nu ati luat decizia rationala care se impunea intr-o astfel de situatie, si anume demisia din functie. Inca astept, alaturi de foarte multi bucuresteni, aceasta demisie care v-ar da sansa unei iesiri onorabile dintr-un mandat dezonorant. In egala masura insa, tin sa va marturisesc nu imi pun prea mari sperante intr-un astfel de deznodamant. Tocmai de aceea am decis sa va adresez aceasta scrisoare publica.

Vreau sa va atrag atentia ca au trecut deja trei zile de la decizia instantei si inca nu ati luat luat act de aceasta. Mai grav, nu ati intreprins niciun demers institutional pentru limitarea pagubelor deja extrem de ridicate. Prin aceasta atitudine sfidati legea, ii sfidati pe bucuresteni si, asa cum veti constata mai tarziu, sfidati chiar si logica. Sa stiti ca tactica strutului nu da rezultate bune cand pe jos este beton. E posibil ca acest refuz de accepta realitatea sa produca mult mai mult rau orasului, cetatenilor si inclusiv carierei politice la care inca mai sperati.

Va solicit asadar sa nu blocati Bucurestiul din orgoliu politic. Va cer sa nu-i pedepsiti pe bucuresteni pentru capriciul de a avea dreptate cu orice pret. Curtea de Apel a hotarat ca aceste companii municipale au fost infiintate cu incalcarea legii, iar rolul Primarului este sa ia act si sa respecte decizia instantei. Aveti asadar obligatia sa luati imediat toate masurile ce se impun, printre care se numara: sa cereti tuturor directorilor de companii sa opreasca orice plata, sa faceti pasii pentru recuperarea banilor dati catre companii, sa desfiintati companiile, sa nu blocati procedurile firesti de dizolvare si de lichidare a acestora si, cel mai important, sa nu fortati oameni nevinovati, fie din Primarie fie din companii, sa faca acte care ar putea atrage in viitor raspunderea lor juridica.

In ceea ce ne priveste, va asigur ca USR Bucuresti va merge inainte, pe calea respectarii legii. Asadar, daca veti refuza sa puneti in aplicare decizia instantei, va vom obliga pe cale legala. Si, evident, ne vom indrepta in mod legitim impotriva dumneavoastra pentru recuperarea prejudiciilor produse bucurestenilor.”

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri