Liderii politici au participat, miercuri, la sedinta solemna a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri. In discursurile sustinute, s-a facut apel la consens politic, pace politica, unitate.

Primul care a luat cuvantul a fost presedintele Klaus Iohannis, acesta afirmand ca, de Centenar, romanii vor lideri politici responsabili, cinstiti si care sa-si propuna obiective politice ambitioase pentru Romania, "nu pentru interesele lor vremelnice", noteaza Ziare.com.

Seful statului le-a cerut parlamentarilor si guvernantilor sa asculte vocea romanilor, sa se recupleze la interesele nationale si sa se ridice la demnitatea Centenarului.

"Este inca timp sa reveniti asupra unor legi care nu au nici sustinerea oamenilor si nici nu corespund standardelor europene de drept. Nu puneti in joc tot efortul si sacrificiile romanilor pentru care sunt atat de respectati in Uniunea Europeana, nu faceti rau societatii romanesti mergand mai departe cu legi ale justitiei si cu modificari ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democratie veritabila", a spus Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut romanilor sa se comporte ca adevarati romani, mai ales atunci cand voteaza in Europa. Mai exact, a spus el, "sa nu se mai intample ce s-a intamplat recent in Parlamentul European cand romanii au votat impotriva Romaniei". Dragnea a facut aici referire la votul dat in PE pentru rezolutia privind Romania.

La randul sau, premierul Viorica Dancila a adresat "un mesaj de pace politica si catre presedintele Romaniei, dl Klaus Iohannis".

"Vreau sa aniversam Ziua Nationala intr-un mesaj de liniste si pace, fara dezbinare. Interesul national trebuie sa primeze in fata interesului politic. Las in spate dezbinarea, las in spate atacurile, criticile nedrepte sau chiar jignirile care mi-au fost adesate anterior", a spus Dancila.

"Sa fim romani uniti pentru a realiza proiectele strategice. Sa fim romani uniti in PE si in fata CE, pentru ca Romania sa fie admisa in spatiul Shenghen. Am incredere ca impreuna vom gestiona cu succes dosarele importante pe care le vom avea pe masa. Avem cel putin 100 de motive care sa ne uneasca. Trebuie sa continuam sa ne iubim tara, sa fim uniti si sa pastram traditiile si valorile acestui popor. Prin dialog si deschidere putem construi o Romanie puternica", a conchis premierul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri