Cum au reactionat medicii tineri dupa ce au aflat ca autoritatile vor sa-i oblige sa lucreze in tara. Britanicii au inceput sa-si faca stocuri de alimente din cauza Brexitului. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 29 noiembrie.

GameLand in Parlament! Sedinta solemna de Centenar, marcata de alesi cu jocuri pe telefon, poze si muzica in casti. Reactia unui senator filmat distrandu-se: "Asa, si?". Politicienii nu au putut trece peste micile lor razboaie nici in ziua in care s-au adunat pentru a marca 100 de ani de la nasterea Romaniei moderne. Marea Unire nu i-a inspirat si nici de solemnitatea sedintei nu au tinut prea mult cont. Dovada stau imaginile filmate de Libertatea in timpul sedintei. Alesii au stat pe telefoane, pe tablete si pe laptopuri, au vorbit intre ei, si-au facut poze, au jucat jocuri si au ascultat muzica. In timp ce reprezentantii statului vorbeau, unii ministri au intrat pe internet. Printre ei, Tudorel Toader, Petre Daea si noul ministru al Muncii, Marius Budai.

Reactia tinerilor medici dupa ce autoritatile vor sa ii oblige sa lucreze in tara. Tinerii medici ar putea fi obligati sa ramana in tara pana la 5 ani si sa lucreze chiar si in spitalele mici din provincie. Asa s-ar rezolva lipsa acuta de specialisti, cred autoritatile, care spun ca statul investeste o multime de bani in pregatirea lor. In acelasi timp tinerii medici spun ca muncesc pentru acesti bani, iar statul nu le da bani pentru perfectionarea continua. Stefan Decebaluta: ″Nu se investeste cum se spune ca se investeste in pregatirea noastra. noi mergem al congrese pe banii nostri.″� � Cei mai multi medici spun ca pleaca in alte tari din cauza faptului ca nu sunt locuri libere in spitalele mari, care au dotari, scrie Stirile ProTv.

Brexit: Britanicii isi fac stocuri de alimente, cosmetice si detergenti. Brexit inseamna o economie mai slaba cu 10 la suta si asta va aduce scumpiri, inclusiv ale produselor alimentare, a anuntat ministrul de Finante britanic. Si Guvernul de la Londra ia masuri: a decis, inca din vara, sa faca stocuri de medicamente si alimente esentiale. „Mi-e teama ca preturile vor creste pe masura ce ne apropiem de luna martie si s-ar putea chiar crea panica. Parca m-as pregati deja de sfarsitul lumii, eu sper sa ma insel si totul sa mearga usor. Sper ca o sa fie bine, dar ma pregatesc de ce e mai rau.”, spune o persoana potrivit Digi24.

Cand vor intra in circulatie primele autobuze cumparate de Primaria Capitalei. Anuntul facut de Firea. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anuntat ca primele autobuze Otokar achizitionate de administratia locala vor iesi pe traseu incepand cu data de 1 decembrie. Gabriela Firea a efectuat zilele acestea o vizita de lucru la autobaza STB Militari, pentru a inspecta noile autobuze achizitionate de Primaria Capitalei, pe care STB le va scoate pe traseu incepand cu 1 decembrie. Primarul General, Gabriela Firea: ”Ma bucura faptul ca, in sfarsit, pe strazile Capitalei vor circula autobuze noi si moderne, care vor asigura bucurestenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achizitionate de Primaria Capitalei si predate STB SA, vor iesi in trasee incepand cu data de 1 decembrie. Noile autobuze sunt dotate cu aer conditionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri si beneficiaza de supraveghere video atat in interior, cat si in exterior”.

Cancelarul german Angela Merkel spune ca statele occidentale au impus sanctiuni Rusiei pentru incalcarea dreptului international si a precizat ca va aborda problema Marii Azov in discutiile cu Vladimir Putin, cu ocazia summit-ului G 20 care va avea loc in Argentina. "Nu impunem Rusiei sanctiuni de dragul sanctiunilor, ci pentru a fi clar pentru toata lumea ca statele, chiar daca sunt invecinate cu Federatia Rusa, au dreptul la propria lor dezvoltare," a spus Merkel intr-o conferinta comuna Germania-Ucraina, sustinuta la Berlin. ”Acestea sunt principiile dreptului international”, a adaugat ea, potrivit Reuters. Interventia sa vine dupa ce presedintele ucrainean Petro Prosenko i-a cerut sa intervina si sa vorbeasca cu Vladimir Putin. Porosenko a mai spus ca Rusia doreste sa anexeze intreaga Ucraina si a solicitat NATO sa trimita nave in Marea Azov. De asemenea, el a solicitat Germaniei sa blocheze proiectul gazoductului Nord Stream 2 care ar putea ocoli tara sa pentru a furniza gaze direct statelor din vestul Europei, noteaza Hotnews.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri