Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene in Guvernul Ciolos, s-a clasat pe primul loc in alegerile interne din USR pentru desemnarea candidatilor la europarlamentare, a declarat pentru G4Media.ro deputatul Catalin Drula, membru al Biroului National al partidului. Pe locul secund in scrutinul intern s-a clasat Clotilde Armand, consilier la Sectorul 1.

Urmatoarele pozitii au fost ocupate de Nicolae Stefanuta, Vlad – Marius Botos, Vlad Gheorghe, Naomi Reniut Ursoiu si Radu Ghelmez.

Peste 80 de membri USR s-au inscris in cursa interna pentru stabilirea candidatilor la europarlamentarele din 2019. USR isi desemneaza candidatii in urma votului tuturor membrilor, o practica extrem de rar intalnita printre partidele politice din Romania. Votul s-a desfasurat printr-un sistem electronic, on-line, securizat si verificabil.

Potrivit sondajelor din ultimele luni, USR ar putea revendica trei dintre locurile de eurodeputati romani.

Fiecare membru a putut sa aleaga 7 candidati si sa le acorde puncte in ordinea preferintelor: candidatul cel mai bine plasat a primit 9 puncte, cel de pe locul doi – 7 puncte, urmatorii candidati – 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Pentru fiecare candidat s-a facut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot pe care acel candidat a fost votat. Candidatii au fost ordonati conform sumelor punctajelor primite.

Campania interna s-a desfasurat timp de doua luni, incepand cu 1 octombrie 2018 si pana pe 29 noiembrie 2018 si a inclus dezbateri, prezentari si turnee de promovare a candidatilor. Procesul de votare a inceput in data de 22 noiembrie 2018, la ora 12.00 si s-a incheiat in data de 29 noiembrie 2018, la ora 12.00.

Candidatii au varste cuprinse intre 22 si 61 de ani si profesii diverse, de la economisti, ingineri IT, pana la jurnalisti si cercetatori. Pe listele interne s-au inscris 15 competitori din Diaspora.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri