Acum 100 de ani, poporul roman a aratat ca patriotismul reprezinta mai mult decat o simpla vointa politica sau o decizie de conjunctura si impreuna cu clasa politica au gandit, au simtit si au actionat pentru unitate, lasand deoparte orice interese partinice sau de alta natura, scrie sambata ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

"La 100 de ani de la implinirea celui mai mare vis national romanesc, imi exprim convingerea ca nu va mai dura mult pana ce vom ajunge sa intelegem ca unitatea si demnitatea nationala nu accepta impartirea nefireasca intre cei de acasa si cei din diaspora, intre cei de dincoace si cei de dincolo de Prut, pentru ca nu exista decat un singur popor roman ale carui simboluri nationale sunt incarcate de semnificatia Marii Uniri de la Alba Iulia. (...) Au trecut 100 de ani....e mult? E putin? Stiu cu siguranta ca natiunea romana nu se va opri aici, ca va ridica miza existentei sale ca natiune, in fiecare an, cu fiecare noua provocare careia va trebui sa-i faca fata", subliniaza seful de la Finante.

El spune, totodata, ca integrarea si afirmarea europeana a Romaniei au inceput cu mai mult de 100 de ani in urma, cu ostasii armatei romane care si-au asumat sacrificiul suprem si cu acei oameni de stat care au inteles, spre deosebire de multi dintre politicienii zilelor noastre, sa puna mai presus de orice interesul national si sa realizeze Unirea.

"Niciodata mai mult decat astazi, intonarea imnului national nu m-a facut sa simt atat de profund romaneste, sa simt atat de adanc recunostinta fata de cei carora le vom datora de-a pururi existenta noastra ca popor si natiune pe aceste meleaguri. Integrarea si afirmarea europeana a Romaniei a inceput cu mai mult de 100 de ani in urma - cu ostasii armatei romane care si-au asumat sacrificiul suprem, cu acei oameni de stat care au inteles, spre deosebire de multi dintre politicienii zilelor noastre, sa puna mai presus de orice, interesul national si sa realizeze Unirea, a continuat cu aceia care au inteles sa-si serveasca tara, sa o reprezinte cu mandrie in lume ori sa-i impuna interesele atunci cand a fost nevoie. Fie ca vorbim de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, de Ana Aslan, Emil Palade, Constantin Brancusi, George Enescu, Emil Cioran, Mircea Eliade sau Eugen Ionescu, de Nicolae Paulescu, Traian Vuia, Henri Coanda sau de marii sportivi, precum Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Elisabeta Lipa, Ivan Patzaichin, Gheoghe Hagi sau Simona Halep, fie ca ne gandim la manastirile din Moldova, la Delta Dunarii sau la muntii Apuseni... si am putea continua fara oprire, toti si toate reprezinta Romania europeana de astazi. Insa nimic din toate acestea nu ar fi fost in aceeasi masura romanesc si demn de mandria nationala fara existenta celor care au facut posibila Marea Unire de la 1918, romani de la care ar trebui sa invatam in fiecare zi demnitatea si curajul de a crede in noi insine - Regele Ferdinand I al Romaniei, Ion I.C Bratianu, Alexandru Vaida Voievod, Vasile Goldis, Stefan Cicio Pop, Episcopul Iuliu Hossu, Tache Ionescu, maresalul Alexandru Averescu, Alexandru Marghiloman, Constantin Stere si atatia altii. La multi ani incarcati de glorie si onoare poporului roman si Romaniei Mari!", scrie Teodorovici.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a starnit un val de polemici dupa ce a declarat in urma cu cateva zile ca vrea ca romanii care lucreaza in strainatate sa aiba un singur permis de munca, valabil pentru o perioada limitata, iar dupa aceea sa isi caute de lucru in alta tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri