Deputatii vor mai multi bani pentru anul viitor. In cazul in care va fi aprobat, bugetul Camerei va fi de aproape o jumatate de miliard de lei.

Camera Deputatilor a propus ca pentru anul 2019 sa primeasca un buget de 490.730.000 de lei, potrivit unui memorandum adoptat in sedinta Biroului permanent. Din aceasta suma, 20.653.000 lei vor fi alocati exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, noteaza Agerpres.

De asemenea, pentru cheltuieli de personal urmeaza sa fie alocati 351.641.000 de lei.

Potrivit documentului, numarul posturilor finantate din sumele alocate de la bugetul de stat pe 2019 este 1.820, din care 329 de functii de demnitate publica alese, 713 functii publice parlamentare, inclusiv inalti functionari publici parlamentari, 778 functii contractuale, iar pentru activitatile finantate integral din venituri proprii au fost prevazute 148 de posturi.

In proiectul de buget amintit, la capitolul cheltuieli pentru bunuri si servicii a fost alocata suma de 72.081.000 de lei, iar 2.000.000 de lei sunt rezervati platii contributiilor si cotizatiilor Parlamentului Romaniei la organismele internationale.

Au fost alocati de asemenea 33.135.000 de lei pentru retehnologizarea ascensoarelor, pentru lucrari de consolidare a cladirii, a parcajului, pentru reinnoirea centralei telefonice, pentru refacerea teraselor si reabilitarea platformelor exterioare ale Palatului Parlamentului.

Din suma totala, 30.872.000 de lei vor fi folositi pentru plata indemnizatiilor fostilor demnitari ai statului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri