Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila va fi depusa de partidele de Opozitie vineri, urmand ca votul sa aiba loc, cel mai probabil, joia viitoare.

"Aceasta motiune de cenzura este o motiune asteptata si necesara pentru societatea din Romania si pentru situatia actuala in care se afla tara noastra.

Aceasta motiune de cenzura trebuie dezbatuta si trebuie sa avem spatiu de dezbatere in societate, sa nu fie ingropata printr-un artificiu al PSD si din aceasta perspectiva vom inregistra motiunea vineri, pentru a avea posibilitatea ca luni sa fie prima citire a motiunii si apoi undeva joi sa fie votul motiunii", a declarat liderul USR, deputatul Dan Barna, scrie Ziare.com.

La randul sau, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a tinut sa precizeze ca Opozitia este capabila sa puna chiar si maine pe masa romanilor un program de guvernare.

"Guvernul Dragnea-Dancila poate fi inlocuit. Totul este o chestiune de vointa politica.

Partidele de Opozitie au demonstrat ca au tenacitate, consecventa, oameni profesionisti, au vointa politica si de maine poate fi pus pe masa Romaniei un program de guvernare, astfel incat fiecare roman sa simta ca Guvernul decide si gestioneaza pentru ei si nu pentru un grup restrans de infractori si oameni fara discernamnt", sustine Turcan.

Totodata, presedintele PMP, Eugen Tomac, considera ca Guvernul trebuie demis pentru ca nu a alocat bani pentru autostrazi.

"De ce trebuie sa plece Guvernul: pentru ca nu a alocat niciun cent pentru Autostrada Pitesti-Sibiu, Bucuresti-Brasov sau Iasi-Targu Mures. A trebuit sa dam in Parlament o lege prin care sa obligam Guvernul sa raspunda unor prioritati nationale pe proiectul autostrazii Iasi-Targu Mures, pentru a conecta Moldova la Europa printr-o autostrada", a afirmat liderul PMP.

UDMR nu stie daca voteaza motiunea

Pe de alta parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri ca maghiarii nu au decis inca daca vor vota sau nu motiunea de cenzura impotriva Guvernului, pentru ca Opozitia nu a precizat pana in momentul de fata ce premier vrea sa propuna, ce ministri si care este programul de guvernare.

Kelemen Hunor a purtat discutii pe motiune doar cu liderul USR, Dan Barna, si cu cel al PMP, Eugen Tomac. De la PNL a vorbit doar cu cativa deputati, pe holurile Parlamentului, nu insa si cu liderul liberalilor Ludovic Orban.

"Am avut o discutie cu Dan Barna, Eugen Tomac si colegii deputati din PNL pe holurile Parlamentului, dar nu cu Ludovic Orban. Ne-am intersectat la Hamburg saptamana trecuta, am dat mana, dar nu am discutat deloc despre motiune. Asta nu inseamna ca, daca ma cauta, nu vom discuta", a spus Hunor.

Liderul UDMR este nemultumit de raspunsurile primite din partea Opozitiei cu privire la dorinta de a guverna.

"Ramane urmatoarea intrebare: Opozitia vrea sa guverneze cu adevarat sau nu? Intrebarea e una serioasa. I-am intrebat: cine e premierul, cine sunt ministrii, care e programul de guvernare? Nu am primit niciun raspuns. Tara asteapta sa stie in ce directie vrei sa mergi.

L-am intrebat pe Eugen Tomac cu ce premier vin, mi-a raspuns ca 'liberalii sa spuna'. L-am intrebat: Veniti cu Traian Basescu, om cu experienta? Raspunsul a fost: 'pai...' L-am intrebat pe Dan Barna, nu am primit niciun raspuns. Noi avem sesiunea si motiunea. E bine, e extrem de corect, o dezbatere e binevenita, dar nu am vazut directii, program de guvernare", a subliniat Kelemen Hunor.

Totodata, el afirma ca, si in conditiile in care UDMR ar vota motiunea de cenzura, nu sunt sanse sa treaca, pentru ca voturile lor nu sunt suficiente.

"Toata lumea a recunoscut ca mai lipsesc 52 de voturi. De unde le aduna? UDMR are 30. Daca sunt convins ca lucrurile merg foarte bine, sunt de acord sa votam, dar nu exista nicio alternativa. Macar sa stim cine va conduce Guvernul, cine va conduce o majoritate. Sa spunem ca trece, desi nu exista majoritate, nici cu noi nici fara noi, ar trebui sa stim si cine e cel care va negocia majoritatea", a conchis Kelemen Hunor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri