Am fost intotdeauna deranjat de generalizari. Si inca sunt, insa, curand, s-ar putea sa trebuiasca sa admit ca, uneori, generalizarile sunt corecte. Nu este asa ca te deranjeaza profund cand un strain, fie el francez, italian, portughez sau suedez iti spune ca romanii sunt hoti sau cersetori? Pentru ca stie el, i-a vazut pe strada, la stiri, i-a vazut in Stockholm sau Roma furand, deci, clar, romanii asa sunt ei. Hoti. Ne deranjeaza.

De cand granitele s-au deschis, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, peste 4 milioane de romani au luat calea pribegiei. Multi s-au dus sa munceasca cinstit, unii chiar sa isi deschida afaceri de succes, altii, in schimb, dibuind “puterea valutei”, s-au dus la cersit. Fratele meu traieste in Suedia de mai multi ani si, constant, imi povesteste despre cersetorii romani – la fiecare magazin mic sau mare, cate un cersetor. Multi dintre ei de origine romana. Nu este de mirare ca suedezii au o parere proasta despre noi, ca natiune, ca civilizatie.

Iar eu eram revoltat. Fratii si surorile mele romani se revolta cand aud ca un strain generalizeaza si spune ca noi, romanii, suntem hoti sau cersetori.

Deci pana la urma Dragnea, Valcov, Marian Oprisan, Radulescu si toata pleiada de infractori sau cercetati penal din PSD nu fac decat sa incerce, cu tot dinadinsul, sa dea dreptate strainilor, prin gratierea si amnistierea in masa a hotilor.

Ironia majora este ca Liviu Dragnea, infractor cu acte in regula, in discursul sau furibund plin de mistocareli ieftine de maidan si apelative dezgustatoare, nu a facut decat sa atace tot ce e strain de PSD si nu accepta furturile “partidului-stat”. Dupa ce minute in sir a criticat “agenturili straine” care nu ne lasa sa ne dezvoltam, a aberat (scuzati cuvantul, dar asta este adevarul) ceva cu sucurile din magazinele multinationale, Dragnea e gata sa dea dreptate tuturor strainilor care au o parere proasta despre intreaga Romanie.

Dragnea este gata sa transforme intreaga imagine a tarii intr-una de hoti. Hoti si, cine o sa mai ramana pe aici dupa amnistie si gratiere, de cersetori si saraci.

Gratierea si amnistia transforma Romania, de facto, in fix ceea ce spun unii straini despre noi – o tara de hoti.

Asa ca, daca vei asista pasiv si din casa la macelul tarii, sa nu te mai superi niciodata cand un strain se va uita la tine ca la un hot. Sa nu te mai superi cand un italian sau spaniol isi va schimba atitudinea fata de tine cand va afla ca esti roman. Caci da, vei apartine unui popor de hoti.

Hoti. Prosti. Si cersetori.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri