PSD traverseaza cea mai grava criza politica a sa in acest moment, este de parere fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, care a vorbit pentru presa internationala. Acesta este de parere ca principalul responsabil este liderul actual al partidului, Liviu Dragnea.

PSD trece prin cea mai grava criza politica a sa si principalul responsabil este Liviu Dragnea, ale carui probleme juridice au creat fracturi in partid, a declarat Ion Iliescu pentru publicatia franceza Le Figaro.

PSD a dominat Romania timp de 22 dintre cei 29 de ani care au trecut de la caderea comunismului, se arata intr-un articol cu titlul "Romania, tara unui singur partid", publicat de Le Figaro sub semnatura lui Thierry Portes si Paul Cozighian, scrie Ziare.com.

"Este o perioada dificila, confuza pentru partid, care trece prin cea mai grava criza politica a sa", a declarat pentru publicatia citata Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, fost lider al partidului si fost presedinte al Romaniei.

PSD a castigat alegerile parlamentare din 2016, dar in cele 22 de luni care au trecut de atunci au existat numeroase manifestatii ample de strada, generate de atacurile Puterii la adresa Justitiei, iar PSD a avut de suferit.

Ion Iliescu il invinovateste pentru asta pe Liviu Dragnea a carui "pozitie personala, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne" in PSD.

"Ca multi dintre membrii PSD, Ion Iliescu crede fara indoiala ca, pentru a se conserva, partidul trebuie sa intoarca pagina Dragnea", scrie Le Figaro.

La 85 de ani, fostul presedinte prefera sa sublinieze in declaratiile sale forta mostenirii politice lasate de el, afirmand, printre altele ca astazi, in Romania "nu exista alternativa, alta forta capabila sa raspunda la nevoile societatii" decat PSD.

Articolul face o trecere in revista a schimbarilor puterii politice din ultimii ani, incheiate cu revenirea PSD la putere, sprijinita si de baronii locali ai partidului, legati prin diverse afaceri, "in buna si vechea logica comunista".

"Evident, legaturile intre lumea politica si mediul de afaceri explica de ce PSD, care a fost cel mai mult la putere dintre toate partidele, a fost si cel mai vizat de anchetele anticoruptie", mai puncteaza, printre altele, autorii articolului.

Iliescu dezminte declaratiile

Intr-un articol pe blog-ul personal, Iliescu acuza "fake news" si dezminte declaratiile citate de publicatia franceza Le Figaro.

"Am citit cu uimire amestecata cu dezgust un soi de compilatie despre PSD si despre situatia politica din Romania, aparuta in Le Figaro. Uimire, pentru ca Le Figaro a fost intotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru ca sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodata, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber sa creada ce doreste despre PSD, despre situatia politica din Romania, despre istoria post-decembrista. Insa nu pot accepta sa fiu implicat in lupte politice pentru putere absurde, fara nicio miza nici pentru PSD, nici pentru Romania.

Realitatea prezentata in articol este caricaturala, iar declaratiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intentia mea sa particip la asa ceva. PSD este un partid matur si responsabil, care isi va rezolva problemele conform statutului sau si legilor tarii", scrie Iliescu pe blog-ul sau.

La polul opus, Paul Cozighian, unul dintre autorii articolului, precizeaza ca are inregistrarea cu interviul integral oferit de fostul presedinte si ca o va face publica in cursul zilei de marti.

Sursa foto: Agerpres / MIHAI POZIUMSCHI

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri