Ion Iliescu acuza cotidianul francez ”Le FIgaro” de fake news. Soferii care vor incalca regulile de circulatie vor putea fi sanctionati chiar daca nu au fost prinsi de politie. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 18 decembrie.

Solutiile gasite in Cluj-Napoca pentru traficul infernal. Traficul din Cluj-Napoca tinde sa devina mai aglomerat pe zi ce trece. Tot mai multe masini traverseaza zilnic orasul din inima Transilvaniei, de patru ori mai multe fata de anii 2000. Iar soferii care gasesc si un loc de parcare se pot considera norocosi. Acum, autoritatile locale cauta tot felul de solutii. Solutiile gasite pana acum: extinderea transportului in comun si taxe uriase la parcare. Bulevardele clujene sunt tot mai neincapatoare pentru autoturisme. In anul 2000, pe strazile din Cluj-Napoca circulau 56.000 de masini, acum, insa, odata cu inflorirea economica pe care a cunoscut-o orasul, scrie Digi24.

Soferii care incalca regulile cand nu-i vede politia vor putea fi turnati. Politistii ii vor putea amenda pe soferi si pe baza inregistrarilor video primite de la participantii la trafic, potrivit unui proiect de lege depus la sfarsitul saptamanii trecute in Parlament. Initiatorul acestuia, deputatul USR Mihai Botez, le transmite soferilor ca, pana cand proiectul de lege va ajunge in dezbatere in comisiile de specialitate din Senat, sa-si monteze camere de bord in autoturisme pentru a vedea cate incalcari ale regulilor de circulatie se pot surprinde, scrie Adevarul.

Ion Iliescu acuza ”Le Figaro” de fake news. „Le Figaro” a publicat un articol in care sustine ca fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca „este o perioada dificila si confuza pentru PSD, care traieste cea mai grava criza politica a sa”. „Este o perioada dificila, confuza pentru partid, care traieste cea mai grava criza a sa”, afirma Ion Iliescu, conform Le Figaro, scrie news.ro. Iliescu ar mai fi spus ca pozitia personala a lui Liviu Dragnea, „cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne” in partid. ”Ca o mare parte din membrii PSD, Ion Iliescu se gandeste fara indoiala ca partidul sau, pentru a se mentine, trebuie sa intoarca pagina Dragnea”, comenteaza autorii articolului din Le Figaro, intitulat „Romania, tara unui singur partid”. Ion Iliescu sustine insa ca astazi in Romania „nu exista alternativa, alta forta capabila sa raspunda nevoilor societatii” in afara de PSD.

Romania incepe sa semene cu Italia anilor ’80 cand infractionalitatea si politica actionau concertat impotriva justitiei. Discutia despre amnistie si gratiere incurajeaza infractionalitatea, declara Sorin Dumitrascu, expert in problemele penitenciarelor, intr-un interviu pentru G4Media.ro. ”Romania incepe sa semene cu Italia anilor 1980 cand infractionalitatea si politica actionau concertat impotriva justitiei. Colegii politisti deja acuza o crestere exponentiala a volumului de infractiuni reclamate si constatate, iar acest fapt se va vedea si la nivel statistic in perioada urmatoare”, explica Dumitrascu. Potrivit acestuia, masura amnistiei si gratierii, ceruta insistent de liderii PSD, nu se justifica, deoarece numarul de detinuti s-a redus in urma recursului compensatoriu la 21 de mii, fata de 38 de mii cati erau acum 12 ani, scrie G4Media.

Scrisoare deschisa trimisa de Iohannis lui Dancila. Tema pentru sedinta de guvern. "Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis marti, 18 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica-Viorica Dancila, prin care ii solicita includerea pe ordinea de zi a proximei sedinte de Guvern a subiectului protejarii drepturilor si intereselor cetatenilor romani aflati in Marea Britanie", anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat. Noua solicitare a presedintelui Klaus Iohannis vine pe fondul interesului manifestat de presedinte cu privire la agenda sedintelor de guvern care vor avea loc in perioada urmatoare si dupa ce si-a anuntat disponibilitatea de a participa la ele, informeaza Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri