Exista doua decizii ale Curtii Constitutionale potrivit carora „la Consiliul European merge presedintele Romaniei”, a declarat duminica la Digi24 ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

„Raspunsul tehnic este dat de doua decizii ale Curtii Constitutionale, de pe vremea presedintelui Traian Basescu, potrivit carora la Consiliul European merge presedintele Romaniei. In cazul in care sunt probleme de tip economic si financiar poate sa mearga primul-ministru. In ambele cazuri insa, este nevoie sa existe un mandat din parte Parlamentului, atunci cand se vine cu propuneri sau cu pozitii noi din politica externa a Romaniei”, a spus Teodor Melescanu, la „Jurnalul de seara”.

Ministrul de Externe a facut aceasta declaratie dupa ce premierul Viorica Dancila a dat de inteles ca ar vrea sa reprezinte Romania la Consiliul European.

„Ar fi un lucru nefiresc. Am vazut cand a venit cancelarul austriac Sebastian Kurz ca a preluat stafeta presedintiei. Presedintia Consiliului Uniunii Europene este detinuta de primul ministru si de catre Guvern, este o regula care trebuie respectata, deci tot ce inseamna legislatie europeana tot ce inseamna a conduce consiliile pe diferite domenii, le conduc ministrii din guvern si primul ministru conduce presedintia Consiliului Uniunii Europene”, a spus Viorica Dancila la Antena 3 in urma cu o saptamana.

Reamintim ca, pe durata presedintiei rotative a Romaniei la Consiliul UE (formatul care reuneste ministrii statelor membre), tara noastra va gazdui la Sibiu in luna mai si un summit al Consiliului European (formatul care reuneste sefii de stat sau de guvern).

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri