Premierul Viorica Dancila i-a transmis, luni, presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare in care solicita din nou emiterea decretelor prezidentiale prin care Lia-Olguta Vasilescu sa fie numita in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Mircea-Gheorghe Draghici - in functia de ministru al Transporturilor.

"Avand in vedere faptul ca cele doua propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata si de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidentiale prin care doamna Lia-Olguta Vasilescu sa fie numita in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si domnul Mircea-Gheorghe Draghici sa fie numit in functia de ministru al Transporturilor si, totodata, sa inceteze efectele decretului presedintelui Romaniei nr. 46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar si ale decretului presedintelui Romaniei nr. 47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar", se arata in scrisoarea premierului, noteaza Agerpres.

In plus, Dancila ataseaza pentru Lia-Olguta Vasilescu:

- Carte de identitate
- Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, privind exercitiul deplin al drepturilor electorale si inexistenta cazurilor de incompatibilitate
- Certificat de cazier judiciar
- Declaratie pe proprie raspundere privind neapartenenta la structurile fostei Securitati
- CV actualizat, cu semnatura olografa.

Iar pentru Mircea Draghici:
- Carte de identitate
- Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, privind exercitiul deplin al drepturilor electorale si inexistenta cazurilor de incompatibilitate
- Certificat de cazier judiciar
- Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, privind neapartenenta la structurile fostei Securitati

- Adeverinta emisa de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii;
- CV actualizat, cu semnatura olografa.

Joia trecuta, seful statului i-a transmis premierului Dancila ca cele doua propuneri, in continuare, nu fac dovada indeplinirii conditiilor de legalitate, astfel incat sa li se poata da curs.

El i-a transmis o scrisoare premierului Dancila ca urmare a adresei acesteia din 10 ianuarie, prin care a reiterat propunerea de numire in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a Liei-Olguta Vasilescu, respectiv de numire in functia de ministru al Transporturilor a lui Mircea-Gheorghe Draghici.

Seful statului sustinea ca premierul si-a asumat prin aceasta adresa indeplinirea tuturor conditiilor de legalitate de catre persoanele propuse.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri