Presedintele USR, deputatul Dan Barna, sustine ca in situatia in care partidul sau se va alia cu PLUS, va castiga alegerile europarlamentare, in caz contrar, considera ca USR se va clasa pe locul doi la acest scrutin, dupa PSD.

USR si PLUS vor anunta in 2 februarie daca vor candida pe o lista comuna la europarlamentare, a declarat Dan Barna duminica, conform Agerpres.ro.

"USR este intr-un proces de negociere cu partidul PLUS si probabil pana la finalul saptamanii viitoare, in urmatoarele zile, vom avea o decizie daca vom merge pe lista comuna la europarlamentare sau vom merge separat. Pot sa va asigur ca in situatia in care aceasta negociere va avea un rezultat pozitiv si vom avea o lista comuna, aceasta posibila alianta are toate sansele si va castiga fara indoiala alegerile europarlamentare. (...) Sambata viitoare, pe 2 februarie, va avea loc un comitet politic la USR si de asemenea este un consiliu national la PLUS, in care se va lua o decizie intr-un sens sau altul de catre forurile statutare ale partidelor. Practic, sambata sau duminica viitoare vom avea un raspuns referitor la strategia electorala pentru europarlamentare", a spus Dan Barna, intr-o conferinta de presa.

Potrivit liderului USR, negocierea cu PLUS este strict pentru candidaturile la europarlamentare, insa se discuta si despre obiectivul comun, de a ajunge la guvernare in 2020.

"In momentul de fata discutam despre alianta la europarlamentare. (...) Strict tehnic, discutia nu trece de europarlamentare, dar obiectivele sunt acelea ca aceasta alianta sa guverneze Romania din 2020", a explicat Dan Barna.

Barna spune ca daca USR va candida singur la europarlamentare are sanse sa obtina, probabil, patru europarlamentari.

"Daca aceasta alianta nu va avea loc, ceea ce este o posibilitate de negociere, evident, noi suntem convinsi ca USR are potential sa devina a doua forta politica a Romaniei. (...) In momentul de fata, cu peste 8.000 de membri, cu peste 300 de filiale, cu aceste instruiri (...) si cu capacitatea de campanie pe care am dovedit-o (...) nu avem nicio indoiala ca avem capacitatea si resursele sa fim a doua forta politica la europarlamentare. (...) Ce pot sa va confirm este ca am discutat cu colegii mei diverse scenarii de rezultate la europarlamentare. (...) Datele din sondaje sunt 12-14%, acest procent generand foarte probabil un scor la europarlamentare cu patru europarlamentari, o varianta logica", a aratat Barna.

Alaturi de Dan Barna, la conferinta de presa au fost prezenti si primii trei candidati la europarlamentare ai USR, Cristian Ghinea, Clotilde Armand si Nicolae Stefanuta.

USR a discutat in acest week-end, la Sibiu, despre strategia la europarlamentare. La aceasta intalnire au fost prezenti aproape 600 de membri USR, potrivit lui Dan Barna.

Sursa foto: agerpress Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri