Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, sambata, ca va contesta la Curtea Constitutionala Proiectul Legii Bugetului, daca acesta va ramane in forma sa actuala.

Potrivit acesteia, asa cum a fost conceput, proiectul incalca o serie de legi.

"Daca ramane in aceasta forma bugetul de stat si domnul Dragnea nu intelege sa nu-i pedepseasca pe bucuresteni si sa nu mai demonstreze ca, practic, ii uraste, noi vom contesta si la Curtea Constitutionala si la Consiliul Legislativ si in contencios, pe toate caile, acest proiect de buget. Pentru ca incalca foarte multe legi, in primul rand Constitutia. Municipiul Bucuresti este capitala Romaniei, este singura unitate administrativ-teritoriala, sectoarele sunt subdiviziuni administrative si nu poate domnul Dragnea, obligand Ministerul de Finante sa modifice bugetul dintr-un condei, sa incalce si Constitutia si Legea Administratiei Publice Locale si Legea Serviciilor Sociale si Legea Finantelor Publice Locale", a spus Gabriela Firea, la RTV.

Primarul general al Capitalei a catalogat situatia ca fiind foarte grava si a spus ca nici solutia imprumuturilor nu va fi, probabil, acceptata de Ministerul Finantelor, conform Agerpres.ro.

"Este foarte grav, vom incerca sa ne imprumutam, dar si aici este o problema, pentru ca nu ne va da cu siguranta aprobare Ministerul de Finante care asculta tot de ceea ce spune domnul Dragnea, vor spune ca orice imprumut se duce in deficitul tarii si nu avem voie sa mergem in deficit si va fi foarte dificil. Vom incerca sa rostogolim niste credite pe care le-am mostenit de la celelalte administratii, vom vedea ce vom face", a spus Firea.

Gabriela Firea afirma, intr-o scrisoare deschisa catre bucuresteni transmisa sambata, ca prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finante, municipiului Bucuresti i se taie aproape 25% din buget.

"Cu toata responsabilitatea, va aduc la cunostinta ca, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finante, Capitalei Romaniei i se taie 180 milioane de euro, adica aproape 25% din buget! Trag concluzia ca Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, ii uraste pe bucuresteni. Niciodata un om politic nu a fost atat de inversunat la adresa bucurestenilor si, totodata, la adresa locuitorilor municipiilor din tara. Pentru ca tuturor oraselor si chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mana le-a dat, si cu doua-trei le-a luat", afirma Gabriela Firea, in scrisoarea mentionata.

Sursa foto: agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri