Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat duminica, inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD ca i-ar sfatui parlamentarii social-democrati de Bucuresti sa nu voteze proiectul de buget in forma actuala.

"As sfatui toti parlamentarii sa stea de vorba cu primarii in teritoriu, adica cu acei colegi in administratie si in politica, in general, cu care mergeau pe strada si i-au sustinut sa ajunga in Parlament si sa ii intrebe daca pot supravietui cu aceasta forma de buget", a spus Negoita, conform Agerpres.ro.

Intrebat daca i-ar sfatui pe parlamentarii PSD sa nu voteze bugetul, edilul Sectorului 3 a raspuns: "Da, fix da si in urma consultarii, discutiilor pe care le vor avea cu cei din administratia publica locala sa voteze in consecinta. Pur si simplu nu ne putem permite sa ne batem joc de comunitatile locale".

El a mai spus ca este "profund ticalos" ca primarii sa stea pe la usile ministrilor sa "cerseasca sume de bani".

"Am propria mea opinie referitor la faptul ca... Una din ele, sa zicem, ca isi doresc sa isi subordoneze administratia locala si sa nu putem trai decat daca stam pe la usile ministrilor sa cersim niste sume pentru a nu inchide primariile. Ceea ce consider ca este profund ticalos", a aratat primarul.

Potrivit acestuia, situatia in administratia publica locala "este grea".

"Niciodata, niciun guvern nu a tratat administratia locala asa. Anul trecut, administratia publica locala a pierdut aproape 40% din impozitul pe venit, din sursa impozitul pe venit, cea mai importanta sursa de venit pentru toata administratia publica locala. Anul acesta se da o parte inapoi, doar o parte inapoi, dar am inteles si am vazut si in proiectul de buget ca vor sa ne dea mare parte din cheltuielile pe care le-a suportat Guvernul anul trecut si pana anul trecut. Mai mult decat atat, lasand la o parte faptul ca cele mai multe primarii, cred ca 70-80% dintre primarii, nu au cum sa suporte aceasta cheltuiala, nu se respecta programul de guvernare, unde scrie foarte clar ca aceste costuri sunt suportate in integralitatea lor de catre Guvern. Cred ca nu putem sa ne permitem sa nu respectam programul de guvernare. Oricum, administratia publica din Romania era sub cea mai subfinantata din Europa, acum suntem fara precedent", a mai spus Negoita.

Intrebat ce crede despre faptul ca s-ar putea propune excluderea din PSD a primarului Capitalei, Gabriela Firea, la aceasta sedinta a CExN, Negoita a precizat: "Cu credinta mai mult la biserica, aici cred ca ar fi o mare lipsa de abilitate si nu cred ca am ajuns asa lipsiti de repere incat sa propunem asa ceva".

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri