Votul in Parlament asupra proiectelor privind Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019 este programat pentru vineri, conform calendarului stabilit sambata de Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, informeaza Agerpres.

Conform calendarului, parlamentarii vor putea depune amendamente pana luni, la ora 12,00.

Comisiile permanente se vor reuni luni, de la ora 15,00, pentru avizarea proiectelor si in acelasi timp vor lucra si comisiile pentru buget, care urmeaza sa intocmeasca raportul de fond pana miercuri la ora 15,00.

Dezbaterile in plenul Parlamentului asupra proiectului de buget vor incepe miercuri de la ora 15,00 iar votul final este programat vineri.

Guvernul a aprobat in sedinta de vineri proiectele privind Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019. Ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca proiectul de buget este fundamentat pe o crestere economica de 5,5%, ceea ce inseamna o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei iar numarul de salariati din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB.

Citeste si:
Bugetul municipiului Bucuresti va fi adoptat. Ce noi proiecte vor...
Bugetul municipiului...

Sursa foto: Shutterstock / Mircea Moira

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ministrul Justitiei, aviz negativ: PSD nu vrea desfiintarea Sectiei Speciale
Setari Cookie-uri