Laura Codruta Kovesi a declarat, vineri, ca i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect pentru acuzatiile de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Fosta sefa DNA i-a recuzat pe procurorul de caz, Adina Florea, si pe seful acesteia, Gheorghe Stan.?

Cel care decide daca cei doi mai pot face ancheta in acest caz este Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar.

"Am cerut recuzarea procurorului de caz si a procurorului sef de sectie. Dupa ce am depus recuzarea, doamna procuror a spus sa astept rezultatele cererilor de recuzare pe care le-am depus", a declarat Kovesi, la iesirea de la audierile de la Parchetul General. Potrivit fostei sefe DNA, motivele recuzarii sunt cele prevazute in Codul de Procedura Penala: "afectarea impartialitatii".

"Nu s-a luat nicio masura preventiva in acest caz", a precizat Kovesi. "Este afectata candidatura mea la Parchetul European. Ma voi prezenta la audieri in 26 februarie in Parlamentul European", a adaugat Kovesi.

"Nu am comis niciodata, dar niciodata fapte penale. Acuzatiile sunt facute de un inculpat dintr-un dosar DNA. Nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea lui Nicolae Popa din Indonezia. Nu am exercitat niciun act abuziv in ceea ce priveste extradarea, de extradare s-a ocupat Politia si Ministerul Justitiei...

Nu am discutat niciodata cu Sebastian Ghita despre aceasta extradare", a declarat Kovesi. "Acuzatia de luare de mita este ca eu as fi primit bani in mod direct pentru a facilita extradarea. Plata extradarii s-a facut de Politia Romana. Exista un comunicat de presa al Parchetului din care rezulta ca plata s-a facut de Politia Romana", a mai declarat Kovesi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri