Daniel Barbu, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a demisionat din functie pentru a candida la alegerile europarlamentare pe listele ALDE. Sambata, Pro Romania i-a cerut demisia din functie, invocand posibila sa candidatura. De asemenea, partidul lui Victor Ponta il acuza pe Barbu de incalcarea principiului moralitatii.

”Vineri mi-am inaintat demisia de la AEP, urmand sa mai raman in functie inca doua saptamani. Demisia devine efectiva pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro. Barbu a mai spus ca isi doreste un loc cat mai bun pe lista, dar ca partidul va decide daca va fi in cele din urma candidat.

Pana acum, au mai fost anuntate Renate Weber, locul 1 pe lista si Norica Nicolai, locul 3, ambele avand deja un mandat de europarlamentar.

Daniel Barbu a mai spus ca a decis sa plece de la conducerea AEP indiferent daca va fi in cele din urma candidat pe un loc eligibil sau nu, considerand ca este ”singura atitudine etica posibila”.

Conducerea institutie va fi asigurata de unul dintre vicepresedinti, Parlamentul urmand sa voteze viitorul presedinte al AEP, institutie care va supraveghea corectitudinea procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Partidul Pro Romania i-a cerut, sambata, presedintelui AEP demisia din functie, ''posibil candidat ALDE la Parlamentul European'', pentru ca, sustin reprezentantii formatiunii, acesta a incalcat principiul impartialitatii prin participarea sa la scoala politica de iarna a tineretului ALDE.

"Tariceanu doreste ca Iohannis sa fie un presedinte impartial, dar il impinge pe Daniel Barbu sa fie un presedinte (de AEP) care incalca chiar principiul prevazut de lege - al impartialitatii! Daniel Barbu, presedintele Autoritatii Electorale Permanente si posibil candidat ALDE la Parlamentul European, a participat ieri la scoala politica de iarna a tineretului ALDE. (...) Stim cu totii ca domnul Barbu a fost membru ALDE, nu stim daca mai este, dar sigur s-a comportat ca atare in exercitiul de conducere a AEP. Lucrurile se agraveaza insa atunci cand chiar domnia sa urmeaza sa candideze si organizeaza alegerile in acelasi timp! Solicitam public demisia de urgenta a presedintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fara suspiciuni!", a declarat vicepresedintele formatiunii, Razvan Mitu, intr-un comunicat transmis duminica AGERPRES.

Totodata, el considera ca Parlamentul ar trebui "sa se autosesizeze in cazul incalcarii evidente a legii", intrucat conducerea AEP este numita de forul legislativ.

"Nu avem aceasta asteptare, avand in vedere preocuparea pentru respectarea legii a celor care conduc cele doua Camere, dar trebuie remarcata dubla masura a domnului Tariceanu care considera ca este o problema ca domnul Iohannis si-a anuntat candidatura: 'cat mai este el presedinte si cat este candidat'. Pe de alta parte, il incurajeaza pe domnul Barbu sa participe la evenimente politice, sa creeze suspiciuni pe organizarea alegerilor, sa candideze din functia de presedinte AEP", a aratat reprezentantul Pro Romania.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri