Comitetul Executiv National al PSD i-a validat marti pe deputatii Razvan Cuc - pentru functia de ministru al Transporturilor si pe Daniel Suciu - pentru cea de ministru al Dezvoltarii Regionale, care va indeplini si functia de vicepremier, a anuntat la finalul sedintei premierul Viorica Dancila.

"Acestea sunt cele doua nominalizari votate in cadru CExN, nominalizari care cred eu ca trebuie acceptate de domnul presedinte Iohannis", a spus premierul, care afirma despre cei doi social-democrati ca indeplinesc criteriile necesare pentru a coordona aceste portofolii.

Viorica Dancila urmeaza sa-i trimita presedintelui Klaus Iohannis miercuri cele doua propuneri.

"Maine voi trimite aceste nominalizari catre Cotroceni, il voi si suna pe domnul presedinte si sper ca de aceasta data sa fim cu totii responsabili si sa intelegem ca oamenii asteapta de la noi proiecte, asteapta de la noi multe lucruri pe care le-am promis, pe care vrem sa le realizam in Romania si in acelasi timp sa fim constienti de faptul ca detinem Presedintia rotativa a Consiliului UE si ca avem pe agenda europeana foarte multe dosare care tin de Ministerul Transporturilor sau de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Cred ca, dincolo de jocul politic, dincolo de declaratii, mai important este ceea ce se intampla in tara, ceea ce vrem sa facem pentru romani si modul in care este perceputa Romania pe plan extern in timpul detinerii presedintiei rotative", a spus sefa executivului, potrivit Agerpres.

Intrebata ce va face daca seful statului nu va accepta nici de aceasta data cele doua propuneri, Viorica Dancila a apreciat ca aceasta "ar fi un dezastru".

"Plec de la ideea de buna-credinta. Nu vreau sa plec de la aceasta ipoteza, ca presedintele va respinge inca o data nominalizarile, pentru ca acest lucru cred ca ar fi un lucru dezastruos pentru imaginea Romaniei si pentru presedintia rotativa. Daca tot ati intrebat despre acest lucru, vom lua o alta decizie, tot in cadrul CExN, dar plec de la ideea ca suntem responsabili, ca presedintele Romaniei va accepta aceste propuneri", a aratat premierul.

Viorica Dancila a mai precizat ca Razvan Cuc nu a fost schimbat din functie, ci si-a dat demisia din guvernul Mihai Tudose. "Toti am considerat ca este foarte bine ca lucrurile sa fie luate din mers si ca este foarte important acum, cand ne-am propus prin bugetul pe 2019 investitii in infrastructura, sa avem pe cineva care cunoaste ministerul si care poate prelua lucrurile din mers. (...) Am considerat ca Razvan Cuc are experienta si ca poate prelua din mers toate problemele care sunt la nivelul ministerului", a motivat prim-ministrul, intrebat de ce Cuc a fost propus din nou de PSD la sefia Ministerului Transporturilor.

Razvan Cuc, in prezent membru al Organizatiei PSD Neamt, a mai fost ministru al Transporturilor in guvernul condus de Mihai Tudose, din care a demisionat cu prilejul unei sedinte a conducerii PSD.

Daniel Suciu este liderul deputatilor PSD, fiind membru al Organizatiei Bistrita-Nasaud.

De asemenea, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti seara ca, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va refuza cele doua propuneri ale conducerii partidului pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, va fi luata o noua decizie, "poate mai apasata".

"Am stabilit si, daca va refuza si aceste doua propuneri, ceea ce ar fi mai mult decat exagerat, o sa ne intrunim din nou si atunci o sa luam o decizie poate mai apasata", a declarat Dragnea la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri