Social-democratia este singura optiune reala pentru continuitatea constructiei europene, iar PSD, prin programul de guvernare, construieste in fiecare zi o Romanie sociala, a declarat presedintele OFSD, Rovana Plumb, la Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PES) de la Madrid.

"Directia asumata de PES se traduce prin crearea de locuri de munca, politici mai bune in sanatate si mediu, educatie si raspunsul la revolutia digitala. Preocuparea noastra principala este sa facem o politica inclusiva, moderna si rezonabila - sa raspundem la nevoile cetatenilor prin solutii moderne, realiste si moderate. Social-democratia este singura optiune reala pentru continuitatea constructiei europene, cat timp este inteleasa si aplicata adecvat in fiecare tara membra UE. PSD construieste in fiecare zi o Romanie sociala, pe baza unui program de guvernare ambitios, prin care ne-am propus sa reducem saracia si sa eliminam mari nedreptati sociale. De aceea, suntem increzatori ca 'un nou contract social pentru Europa', un reper valoric pentru toate statele membre UE, este extinderea fireasca a unor politici nationale de succes," a afirmat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat transmis sambata de PSD, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste participarea social-democratilor europeni la alegerile pentru Parlamentul European, presedintele OFSD a comentat ca "social-democratii europeni au pierdut teren in ultimii ani in fata popularilor europeni, care fac o politica de dreapta. La randul lor, popularii europeni sunt depasiti in multe tari si inlocuiti treptat de lideri cu viziuni nationaliste si chiar extremiste. Acesta este un pericol real pentru continuitatea proiectului european. Ca social-democrati, avem datoria sa ne adaptam la vremurile in care traim si sa venim cu o viziune in care orice european sa se poata regasi, fie ca voteaza la Bucuresti, la Madrid sau la Berlin".

Rovana Plumb, presedintele OFSD, care este, din decembrie 2018, membra in biroul de conducere al PES, a participat, alaturi de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si prim-ministrul Viorica Dancila, la Congresul Partidului Socialistilor Europeni, care s-a desfasurat vineri si sambata la Madrid.

In cadrul reuniunii, a fost adoptat manifestul electoral "Un nou contract social pentru Europa" - o platforma politica ambitioasa, ancorata in valorile si provocarile Uniunii Europene, ce isi propune sa aduca Europa mai aproape de cetateni dupa alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

Sursa foto: LCV / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri