Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, pentru care termenul de dezbatere si vot s-a implinit pe 1 martie 2019.

Nota de adoptare tacita a fost citita in plen de presedintele de sedinta, senatorul Claudiu Manda.

Saptamana trecuta, miercuri, senatorii PNL si USR au parasit plenul Senatului ca urmare a refuzului presedintelui de sedinta, Serban Valeca, de a supune la vot solicitarea celor doua formatiuni de a include pe ordinea de zi, pentru dezbatere, OUG 114/2018.

Solicitarea a fost motivata de importanta actului normativ si de evitarea adoptarii tacite in Senat, pe data 1 martie, a proiectului de aprobare a ordonantei.

Presedintele de sedinta, Serban Valeca (PSD), a explicat ca prelungirea termenului de dezbatere a ordonantei in Senat, ca prima Camera sesizata, nu este posibila pentru ca s-ar incalca Constitutia, iar pentru o dezbatere in plen era necesar raportul Comisiei de buget.

Tot saptamana trecuta, marti, Comisia economica a Senatului a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

In Comisia de buget, care este sesizata pentru raport, dezbaterea a fost amanata marti, la propunerea ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, prezent la sedinta.

Si pe 19 februarie, OUG 114 a fost amanata in Comisia de buget, pentru a putea fi analizate amendamentele depuse.

Ordonanta de Urgenta 114/2018, aprobata de Guvern la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic si telecom, precum si taxe pe activele din sistemul bancar. In energie, companiile vor plati o contributie de 2% din cifra de afaceri. Totodata, pretul gazelor si al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh in perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri