Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca a decis sa promulge legea bugetului asigurarilor de stat. In privinta bugetului de stat pe 2019, seful de stat a cerut seriozitate din partea parlamentarilor in reanalizarea acestuia.

De asemenea, Iohannis a lansat noi critici la adresa guvernarii PSD. "PSD a uitat ca atunci cand guvernezi o faci in primul rand pentru tara, nu pentru tine! Daca nu e capabil, sa plece de la guvernare", a transmis presedintele.

Cele mai importante declaratii ale lui Klaus Iohannis:

  • Romanii au dreptul sa stie cum stau lucrurile in realitate in ceea ce priveste bugetul
  • Desi avea obligatia legala sa finalizeze si sa trimita bugetul in Parlament cel tarziu in 15 noiembrie 2018, Guvernul PSD nu a fost in stare sa faca asta. Bugetul a fost trimis abia in februarie, asa ca sa nu mai tipe PSD la televizor ca cineva le intarzie bugetul.
  • Declaratiile mincinoase si fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenta.
  • PSD e unicul vinovat ca la jumatatea lunii martie nu avem buget.
  • Guvernul nu a fost capabil nici macar sa vina cu un buget realist, ci a propus bugetul rusinii nationale.
  • E drept ca e un buget foarte bun pentru cresterea prosperitatii PSD, dar nu a Romaniei.
  • Veniturile sunt supraevaluate si incerte, cheltuielile arata preocuparea pentru finantarea PSD.
  • De aceea am retrimis bugetul in Parlament. Ma adresez parlamentarilor: tratati cu toata responsabilitatea, corectati lucrurile, faceti un buget realist pentru bunastarea tarii, nu a PSD.
  • Azi, e ultima zi de promulgare pentru legea bugetului asigurarilor de stat. Desi nu stim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarata neconstitutionala, apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului, am decis sa promulg legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie sa sufere din nou din cauza incompetentei si indiferentei PSD.
  • Daca legea nu ar fi promulgata acum, pensionarii ar fi din nou afectati.
  • Atrag atentia ca practica recenta a Guvernului de a majora pensiile abia in septembrie e un alt mod PSD-ist de a vinde iluzii. Cresterea pensiilor ar fi trebuit si ar fi putut sa se produca mult mai devreme, potrivit prevederilor legale refeitoare la indexarea cu rata inflatiei si cresterea salariului mediu brut. Pensionarii ar fi avut dreptul la cresterea pensiilor mai devreme, si copiii ar fi putut primi alocatiile majorate daca PSD ar fi dorit acest lucru. Guvernarea PSD a esuat iar cei care vor plati sunt cetatenii.
  • PSD a uitat ca atunci cand guvernezi o faci in primul rand pentru tara, nu pentru tine! Daca nu este capabil, sa plece de la guvernare

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri