“Eu nu votez cu nimeni, nu am cu cine! Toti sunt o apa si-un pamant si n-am de gand, IAR, sa votez un rau mai mic!” Este ca si cum ai spune ca ai de ales intre o operatie pe creier sau un guturai – ambele sunt rele, insa una presupune in mod evident riscuri mult mai mari.

Este atat de simplu – daca nu votezi, daca esti autosuficient(a) si astepti un partid/om inger, un “Iisus Hristos” al politicii, poti sa astepti pana cand nu vei mai fi. Nimeni si nimic nu este perfect si, deci, este necesar sa votezi – altfel o vor face altii, fara sa ezite, in locul tau. Si atunci nu vei mai avea dreptul moral de a te plange de starea infrastructurii, a spitalelor, a sistemului educational.

Daca nu votezi pentru ca spui ca “nu ai cu cine, nu vrei raul mai mic”, nu vei mai putea ulterior sa te plangi de ce (nu) fac cei care conduc Romania si iau decizii pentru tine. Nu vei mai putea sa te miri de preturile ridicate, de leul care pierde in fata euro, de ratele tale care cresc constant sau chiar de ingradirea drepturilor pe care, candva, le aveai. Mai mult, votand ceea ce tu consideri ca este "raul mai mic", este foarte posibil sa ai surprize placute si, de fapt, sa nu fie ceva negativ ci, din contra, mai bine decat ai fi considerat vreodata.

Deci ce alegi intre guturai si operatie pe creier?

Concret, in 2016, absenteismul la vot a castigat, de fapt, alegerile. Doar 16,8% din electoratul Romaniei a decis starea lucrurilor actuale. In materialul anterior am desfiintat gandirea de tipul “nu ma intereseaza politica! Pe mine nu ma afecteaza!”.

Lectureaza si, pe 26 mai, pune stampila pe buletinul de vot. Indiferenta nu este o optiune.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri