Presedintele Klaus Iohannis a inceput sa lucreze la o strategie cu scopul de a declansa un referendum pe justitie in ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.

Decizia de a declansa procesul de consultare a populatiei a venit dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constitutionala.

Presedintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justitie inca din ianuarie 2017, in momentul in care PSD a demarat atacurile la justitie prin modificarea codurilor penale.

Iohannis a trimis la acel moment catre Parlament scrisori solicitand consultarea cu privire la declansarea unui referendum. Iata scrisoarea lui Klaus Iohannis din 24 ianuarie 2017:

”In temeiul dispozitiilor art. 90 din Constitutia Romaniei si al dispozitiilor art. 2 si 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, intentionez sa cer poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa suverana cu privire la urmatoarea problema de interes national:

Citeste si:
Iohannis a promulgat Legea administratiei publice locale
Presedintele Iohannis a...

Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Avand in vedere dispozitiile legale mentionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national referitor la problema sus-mentionata”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum blocheaza PSD-ALDE organizarea unui referendum pe justitie