Presedintele Klaus Iohannis a inceput sa lucreze la o strategie cu scopul de a declansa un referendum pe justitie in ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.

Decizia de a declansa procesul de consultare a populatiei a venit dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constitutionala.

Presedintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justitie inca din ianuarie 2017, in momentul in care PSD a demarat atacurile la justitie prin modificarea codurilor penale.

Iohannis a trimis la acel moment catre Parlament scrisori solicitand consultarea cu privire la declansarea unui referendum. Iata scrisoarea lui Klaus Iohannis din 24 ianuarie 2017:

”In temeiul dispozitiilor art. 90 din Constitutia Romaniei si al dispozitiilor art. 2 si 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, intentionez sa cer poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa suverana cu privire la urmatoarea problema de interes national:

Lia Olguta Vasilescu: Klaus...
Citeste si: Lia Olguta Vasilescu, despre Iohannis: Un om cu 40 de dosare penale

Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Avand in vedere dispozitiile legale mentionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national referitor la problema sus-mentionata”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum blocheaza PSD-ALDE organizarea unui referendum pe justitie