Dupa ce miercuri au aparut informatii potrivit carora PSD ia in considerare o remaniere guvernamentala care l-ar viza si pe Tudorel Toader, ministrul Justitiei si-a anulat toate evenimentele de pe agenda oficiala si a anuntat ca intra in concediu pana luni, scrie Digi24.
Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat miercuri ca nu se va mai tine sedinta de plen programata pentru joi la pranz, deoarece nu se va intruni cvorumul de prezenta necesar. Tudorel Toader a anuntat tot miercuri ca interviurile vor fi reprogramate.

Joi dimineata a fost programata o noua agenda a ministruluil, care cuprinde trei zile de concediu, joi, vineri si luni. Nu este prima data cand titularul de la Justitie isi intrerupe activitatea in momente tensionate.

Tudorel Toader, despre o eventuala remaniere a sa

Intrebat de jurnalisti, la finalul bilantului Administratiei Nationale a Penitenciarelor, daca se asteapta sa fie remaniat, avand in vedere informatiile vehiculate de presa in ultima perioada, Tudorel Toader a raspuns: "Numai la CCR mandatul este fix si nu poti fi revocat nici de catre cei care te-au desemnat. Cu o singura exceptie in Romania mandatele sunt pe perioada determinata, termenul de exercitare a mandatului depinde de o serie de factori", scrie Agerpres.

El a precizat ca va continua sa isi indeplineasca mandatul de ministru al Justitiei. "Faptul ca am venit acum doi ani si cateva zile la Ministrul Justitiei, iau in calcul ceea ce este firesc si normal si legal - sa raman la Ministerul Justitiei sa imi indeplinesc atributiile pana in momentul in care in Monitorul Oficial, pe o procedura sau alta, se va numi un alt ministru interimar sau titular. In momentul in care in Monitorul Oficial se numeste un alt ministru, e normal ca mandatul meu a incetat. Voi astepta noul ministru mai devreme sau mai tarziu, voi preda documentele pe baza de proces verbal, asa cum le-am si primit, voi preda sigiliul si voi ura 'succes' continuatorului meu. Eu imi exercit atributiile legale pe care le am. Decizia politica nu este la mine si mai mult decat atat nu am ce sa va raspund", a declarat Toader.

La insistentele jurnalistilor daca vreun lider al coalitiei de guvernare i-a cerut demisia, Tudorel Toader a spus: "Intrebati pe cei care au lansat informatia oficial sau neoficial. (...) Intrebati pe cei care au vocatia sa faca astfel de cerere. (...) Daca simtiti o anumita graba, o anumita stare, intrebati la sursa".

Pe de alta parte, intrebat cand va da ordonanta privind completurile de cinci judecatori, ministrul Justitiei a reafirmat ca draftul este finalizat, fiind trimis "decidentilor".

"Am spus ca la minister acest draft de OUG este facut. Am mai spus ca da, l-am inaintat decidentilor. Eu ca ministru, la minister, vorbim despre elaborarea unui proiect iar deciziile privind oportunitatea promovarii adoptarii nu mai este in zona mea", a explicat Tudorel Toader.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri