Mircea Draghici, trezorierul PSD, a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA, in urma audierilor din dosarul in care procurorii anticoruptie investigheaza modul in care PSD a utilizat banii primiti ca subventie de la bugetul statului prin Autoritatea Electorala Permanenta.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti de DNA, infractiunile de care e acuzat Draghici sunt delapidare si utilizarea subventiilor de stat in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, informeaza Ziare.com.

"In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul si-ar fi insusit suma de 380.000 euro prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, avand un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenita din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil", se arata in document.

La iesirea de la DNA, intrebat de reporteri de ce a fost pus sub acuzare, Draghici a spus: ”Stiti foarte bine. Sa fii pus sub acuzare ca nu ai respectat o lege pe care tu ai facut-o in Parlamentul României si esti cel mai indreptatit sa stii spiritul si litera acestei legi? Atentie, mi se pare mult exagerat si cred cumva ca si are legatura cu coordonarea campaniei, ca suntem in buza campaniei. De fiecare data când a urmat o campanie electorala am fost chemat la DNA”.

G4Media.ro a scris inca din luna februarie ca DNA a cerut documente de la AEP pentru a verifica daca PSD a directionat banii din subventii catre institutii de presa, potrivit surselor citate.

Intr-o adresa catre Autoritatea Electorala Permanenta, procurorii DNA arata ca ”in interesul urmaririi penale care se efectueaza in dosarul penal cu nr. de mai sus (nr. 21/P/2019 – n. red.), va inaintam alaturat un exemplar al ordonantei emisa in cauza in data de 11.02.2019 si va solicitam sa ne inaintati, in fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul, documente privind:

– Modul de stabilire si repartizare a subventiilor acordate in cursul anului 2017 Partidul Social Democrat;
– Virarea sumelor de bani acordate in cursul anului 2017 Partidului Social Democrat;
– Rapoartele de control privind modul de utilizare de catre Partidul Social Democrat a subventiilor la nivelul anilor 2017 si 2018”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri