Societatea Organizata Responsabil (S.O.S.) a initiat o petitie pe care intentioneaza sa o trimita Parlamentului si Guvernului carora le cere sa respinga initiativa legislativa a lui Liviu Dragnea prin care sute de mii de hectare de padure urmeaza sa fie acordate bisericilor, noteaza G4Media.

Cerem Parlamentului Romaniei si Guvernului sa nu privatizeze 10% din fondul forestier al tarii”, se arata in petitia initiata prin intermediul platformei Declic.

”PSD cumpara sustinerea electorala a Bisericilor printr-o pomana fara precedent in istoria recenta a Romaniei. Propunerea legislativa PL-x nr. 9/2019, inregistrata la Camera Deputatilor la inceputul acestui an si al carei co-initiator este Liviu Dragnea, cedeaza Bisericilor si comunitatilor din fostele regiuni graniceresti peste 650.000 de hectare de padure! Este un jaf din avutul public pentru ca se da un drept de proprietate unitatilor de cult si comunitatilor din fostele regiuni graniceresti in contextul in care nu au avut niciodata in proprietate aceste paduri, ci doar drept de administrare”, se arata in petitia initiata de S.O.S.

Un proiect legislativ initiat de Liviu Dragnea si alti sase parlamentari PSD improprietareste bisericile cu terenuri forestiere pe care le-au avut in folosinta sau administrare, dar nu in proprietate, potrivit sindicatelor din silvicultura. S.O.S protesteaza la Parlament impotriva initiativei pe care o califica drept cumparare a sustinerii electorale a bisericilor.

Sindicalistii acuza faptul ca initiativa PSD ”creeaza cadrul legal pentru improprietarirea fara drept cu terenuri forestiere in suprafata de pana la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publica a statului, a unitatilor de cult care au detinut in folosinta sau administrare si nu in proprietate astfel de suprafete”.

Citeste si:
Dancila trimite la Bruxelles pe Rovana Plumb si Dan Nica
Dancila trimite la Bruxelles...

Sursa foto: Shutterstock/

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiectul lui Serban Nicolae cu paradisurile fiscale, adoptat de Senat