Partidul Social Democrat nu se va opune in niciun fel organizarii referendumului propus de presedintele Klaus Iohannis si nu are nimic impotriva temelor lansate privind Justitia, dar nu va accepta niciodata ca Romania sa fie atacata din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar, precizeaza joi formatiunea politica, intr-un comunicat transmis de AGERPRES.

"Asa cum a anuntat anterior, PSD nu se va pronunta oficial asupra intrebarilor pentru referendum propuse de Iohannis decat dupa ce acestea vor fi formulate. PSD nu se va opune in niciun fel organizarii referendumului propus de Iohannis, dar nu va accepta niciodata reducerea sau desfiintarea salariului minim pe economie sau oprirea cresterilor de venituri din programul de guvernare, asa cum vor partidele din Opozitie. PSD nu are nimic impotriva temelor lansate de Iohannis pe tema Justitiei, dar nu va accepta niciodata ca Romania sa fie atacata din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar. Europarlamentarii PSD nu isi vor critica niciodata tara in afara si nu vor vota niciodata impotriva Romaniei in Parlamentul European, asa cum au facut cei ai PNL sau USR", arata social-democratii.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi cele doua teme care vor fi supuse referendumului din 26 mai: 1. interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie si 2. interzicerea adoptarii de guvern a OUG-urilor in domeniul infractiunilor, pedepselor, corelata cu dreptul altor autoritati de a sesiza CCR cu privire la ordonante.

„Astazi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele doua probleme de interes national care vor fi supuse consultarii populare in cadrul referendumului ce va fi organizat pe 26 mai, impreuna cu alegerile europarlamentare. Prima: interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie, cea de-a doua – interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare corelata cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonante. Aceste doua teme vor fi supuse consultarii publice”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Seful statului a subliniat ca ”PSD-istii au atat de multe probleme penale incat sunt dispusi sa riste stabilitatea si viitorul Romaniei doar pentru a-si albi dosarele”

Citeste si:
Nou OUG de la Dancila: Codul Administrativ, modificat iar
Nou OUG de la Dancila: Codul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Conditiile impuse de UDMR si USR pentru a sustine viitorul guvern